2003. december 14. vasárnap 23:24

 

Üzenőfal a lakáshitelezéssel kapcsolatos vélemények jelzésére

 

Üzenőfalat indít honlapján a Fidelitas, hogy a lakáshitelezéssel kapcsolatos véleményeiket jelezhessék azon az érdeklődők - hangzott el a Fidelitas vasárnapi sajtótájékoztatóján Budapesten. Nyitrai Zsolt, a Fidelitas alelnöke közölte, hogy az üzenőfalra érkező véleményeket eljuttatják Medgyessy Péter kormányfőnek

 

A Fidelitas szerint a Medgyessy-kormány a lakáshitelezés ügyében a "keserű pirulákat" fokozatosan adagolta.

Nyitrai Zsolt emlékeztetett arra, hogy márciusban a felvehető hitel 30 millió forintos plafonját 15 millióra csökkentették, most pedig 5 millió forintra korlátozták.

Az ugyancsak alelnök Szijjártó Péter arra hívta fel a figyelmet, hogy a 30 millió forintos hitelt "kormányközeli információk birtokában" Magyar Bálint és Csabai Lászlóné is felvette.

"Ez az esélyegyenlőség szocialista módra" - szögezte le a Fidelitas politikusa.

Szijjártó Péter kritizálta, hogy Gyurcsány Ferenc úgy nyilatkozott Orbán Viktor legutóbbi a lakáshitelezés rendszerével kapcsolatos megszorításokat kritizáló megjegyzésére, hogy a volt miniszterelnöknek "minél rosszabb, annál jobb".

A Fidelitas politikusa szerint Gyurcsány Ferenc nyilatkozata ebben a helyzetben méltánytalan.

Azt is megjegyezte, hogy a lakáshitelezés rendszerével összefüggő megszorításokkal a Medgyessy-kabinet kimutatta a foga fehérjét.
 

MTI

vissza Vissza a kezdőlapra