2004. március 30. kedd 21:16

 

Bayer köszöntötte a tizenhat éves Fidesz-t

 

Ha tizenhat évvel ezelőtt valaki azt mondta volna, hogy a Fidesz tíz év múlva az ország egyik megkerülhetetlen és meghatározó politikai ereje lesz, kinevettem volna - mondta Bayer Zsolt, a Fidesz egyik alapítója pohárköszöntőjében kedden, a Fidesz 16. születésnapja alkalmából, a Bibó-kollégiumban.

Az ünnepségen az alapítók közül jelen volt többek között Orbán Viktor, Kövér László és Deutsch Tamás, valamint Chikán Attila a Rajk László, illetve Stumpf István, a Bibó-kollégium tizenhat évvel ezelőtti igazgatója.

Orbán Viktor mindkettőjüknek köszönetet mondott akkor nyújtott segítségükért.

Ünnepi beszédében Bayer Zsolt kiemelte: azt sem hitte volna, hogy tizenhat év elteltével ugyanazokkal csatáznak majd. "Akik akkor 1988. március 31-én reggel már íróasztalukon találhatták Kökörcsin és Vadvirág szt-tisztek jelentését a Fidesz alapításáról" - tette hozzá.

Bayer Zsolt szavai szerint bizonyos szempontból sok minden nem változott az elmúlt tizenhat évben. Az alapító ünnepi beszédében az évtizedekig emigrációban élő író, Cs. Szabó László szavaival magyarázta, hogy miként lett a liberálisként indult Fideszből tizenhat év alatt nemzeti konzervatív párt.

"Húszéves koromban minden nemzetet bámultam, kivéve a magamét (...), a faji jelleg öreg korban ül ki az arcokon, úgy látszik a lelkeken is - írja Illyés Gyula. Nem tudom mióta tudja, én körülbelül harmincéves korom óta, de soha annyira mint most" - idézte az írót Bayer Zsolt.
 

MTI

vissza Vissza a kezdőlapra