Megjelent: 2004.01.04. 18:21:31

 

SZDSZ és Európa

Nincs már sok időnk június 13-áig. Nagy valószínűséggel ezen a napon lesz ugyanis Magyarországon először olyan választás, amely az Európa Parlamentbe küld képviselőket. (A választást a köztársasági elnök írja ki, de ez esetben csak a június 10. és 13. közötti időszakból választhat, s aligha lesz más döntés, mint a vasárnap.)
A két nagy párt még nem fejtett ki látványos kampánytevékenységet. A Fidesz nyilvánosságra hozta a lista első 18 nevét és jelezte: ezt a választást az első szabad európai választásnak tekinti, mivel térségünk - megszabadulva a szovjet megszállástól - most először dönthet ebben a kérdésben. Az MSZP hallgat, mivel a belső marakodás miatt csak áprilisban lesz listájuk.

Az ünnepek múltán megszólaltak viszont a szabad madarak, s az alábbi könnyen felejthető hírt produkálták:

Az SZDSZ már az európai parlamentért kampányol

2004. január 4., vasárnap 16:03

Budapesten megkezdődött a szabaddemokraták európai parlamenti választási kampánya.

Demszky Gábor, a párt listavezetője elmondta: kampányuknak az a célja, hogy a választók tisztességes vitában dönthessék el, melyik az az alternatíva, amelyikre voksát kívánja adni. Szent-Iványi István, aki szintén szerepel a párt listáján, azt hangsúlyozta: az európai uniós tagság nagy esély, de hogy mennyire lesz sikeres az ország, az nagy mértékben rajtunk múlik.

Így igaz. Nagymértékben múlik a választókon, és igen kismértékben az SZDSZ-en. És ez a jó.

Az MDF-ről is essék szó. Ők az esélytelenek nyugalmával készülnek, s ez nem jó.

Szelle György

vissza Vissza a kezdőlapra