2004. február 15. vasárnap 22:26

 

Agrárdemonstrációt tartanak hétfőtől a gazdaszervezetek

 

Agrárdemonstrációt tart hétfőtől több gazdaszervezet a fővárost kivéve az ország minden megyéjében, hogy felhívják a figyelmet az agrárágazat általános válságára. A szervezetek a termelők érdekeit kívánják képviselni, a megmozdulással az egyes ágazatok - tej, sertés, baromfi - ellehetetlenülését, az EU-támogatások kifizetésének bizonytalan voltát és a vidéki lakosság helyzetének romlását is demonstrálják.

 

A szervezők elmondása szerint a rendőrségre péntekig 60-70 demonstrációs helyszínt jelentettek be. Helyszínenként 25-500 munkagépre lehet számítani. A tiltakozó akciókra elsősorban a határátkelőhelyek, a fontosabb fő- és összekötő utak kereszteződéseinek környékén, továbbá hidak le- és feljáróinál lehet számítani.

A tiltakozások hétfőn 9 órától munkanapokon 16 óráig tartanak.

Az agrárdemonstrációról szóló együttműködési megállapodást Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ), a Tejtermelők Országos Nagygyűlésének Ügyvivő Testülete, a Magyar Gazdák és Fogyasztók Önvédelmi Mozgalma, a Sertéstartók Országos Nagygyűlésének Ügyvivő Testülete, valamint a Baromfitartók Országos Nagygyűlésének Ügyvivő Testülete írta alá.

Az aláírók kinyilvánították: a demonstráció célja párt- és szektorsemleges módon, kizárólag a gazdasági, és gazdálkodási körülmények javítása, az ezzel kapcsolatos érdemi döntések kikényszerítése.

A gazdademonstrációt több gazdaszervezet is február 16-i kezdettel jelentette be. A legtöbb szervezet február 28-ig kívánja folytatni a tiltakozást.

 

MTI

vissza Vissza a kezdőlapra