2004. január 20. kedd 21:27

 

Tettlegesség és fenyegetőzés

 

Mélységesen elítélünk minden erőszakot és az azzal való fenyegetőzést is.

 

 A HírTV riportban mutatta be annak az idős hölgynek a történetét, aki a Tilos Rádió székháza előtti tüntetésen kereszttel a kezében volt látható szinte minden újságban. A hölgyet többszörös arc és orrcsonttöréssel vitték kórházba.  A 66 éves sértettet szombat éjszaka saját házának kertjében támadták meg. A nõ a Fidesz Kulturális Tagozatának estjéről érkezett haza, amikor a brutális támadás érte.

 

A kormány propagandistái ezt a brutalitást a Medgyessy féle állítólagos fenyegetéssel akarják elfedni, legalábbis ezt a lehetőséget sem lehet kizárni. "Jól jött" ugyanis a kormánynak, hogy Medgyessy fenyegető levelet kapott. Annyira jól jött, hogy akár kormányzati propaganda fogásnak is tarthatnánk. Arról nem is beszélve, hogy nem létező polgári kör az állítólagos a levél feladója. A Népszabadság értesülése szerint a fenyegető levél "azt tartalmazza, hogy Medgyessy Péter Magyarország uniós csatlakozása idején már nem lesz a köztársaság miniszterelnöke". A lap úgy tudja, hogy a kormányfő környezetében a levél tartalmát életveszélyes fenyegetésnek minősítették, pedig ez a szöveg akár csak egy jóslat is lehet.

 

Tudjuk azonban azt is, hogy elfogyott a polgárok türelme, a thaiföldi-kenyai kormánytagok és saját gázszámlájuk közötti feszültség miatt esetleg vannak olyanok is, akik nem tudnak uralkodni indulataikon.

 

Szerintünk nem így és nem most, hanem június 13-án, a Szabad Európa választásokon kell a véleményünket kifejeznünk.

 

 

vissza Vissza a kezdőlapra