2004. január 19. hétfő 21:49

 

Fidesz: konferenciák az EU-ról

 

A Fidesz nyolc tagozata konferenciákon vitatja meg az Európai Unió aktuális kérdéseit és azok magyar vonatkozásait; az első, január 22-én tartandó konferencia témája a környezetvédelem lesz - mondta Schmitt Pál, a Fidesz alelnöke a párt európai parlamenti választásra való felkészüléséről szóló hétfői budapesti sajtótájékoztatón.

 

A nyolc tagozat abban a témában tart konferenciát, amely rájuk jellemző, így az önkormányzatok, a nők, a nyugdíjasok, a mezőgazdaság és a munkavállalás kérdésében - közölte a Fidesz európai parlamenti (EP) választási listájának vezetője.

A politikus fontosnak tartja, hogy a felkészülés ezen fázisában minél több információt juttassanak el az emberekhez. Hozzáfűzte: az EP-választásokat megelőzően számítanak a polgári körök véleményére is.

Szavai szerint a kampányban támaszkodni szeretnének az Európai Néppárt tapasztalataira, ezért Hans-Gert Pöttering, az EP néppárti frakciójának elnöke a kampányidőszak alatt többször látogat majd Magyarországra.

Az alelnök elmondta, hogy a júniusi választáson szeretnék a mandátumok felét megszerezni.

Schmitt Pál közölte: az EP-választási kampány hivatalosan április 2-án kezdődik, de már a március 27-i Fidesz-kongresszusnak is fontos témája lesz az Európai Unió.

Kérdésre válaszolva a politikus közölte: ha létrejön egy négypárti megbeszélés a csatlakozó Magyarországot érintő fontos kérdésekről, akkor azon a Fidesz is részt vesz.

 

MTI

vissza Vissza a kezdőlapra