2004. február 26. csütörtök 22:35

 

Melyik egészségügyet látja Kökény?

 

Kökény Mihály Draskovics Tiborral karöltve az intenzív osztályra küldte a magyar egészségügyet. Megdöbbentő volt a miniszter mai bejelentése arról, hogy újabb 16,7 milliárd Ft-ot vonnak el az egészségügyi és a szociális ágazattól. Ebből közel 15 milliárd Ft az egészségügyet, tehát a betegeket, az egészségügyben dolgozókat és az egészségügyi ellátást érinti - szögezi le közleményében Selmeczi Gabriella.

 

Közlemény

 

Kökény Mihály Draskovics Tiborral karöltve az intenzív osztályra küldte a magyar egészségügyet.
Megdöbbentő volt a miniszter mai bejelentése arról, hogy újabb 16,7 milliárd Ft-ot vonnak el az egészségügyi és a szociális ágazattól. Ebből közel 15 milliárd Ft az egészségügyet, tehát a betegeket, az egészségügyben dolgozókat és az egészségügyi ellátást érinti.


Meglehetősen cinikus Kökény Mihály kijelentése, melyben az elvonások indokaként a pazarló egészségügyre hivatkozott. Fel kell tennünk a kérdést: járt-e Miniszter Úr mostanában kórházban? A betegek ugyanis - amikor sok esetben gyógyszert, ágyneműt és élelmiszert is maguknak kell bevinniük -


még azt sem érzik, hogy a minimális ellátást tudná biztosítani számukra a magyar egészségügy. Vajon Kökény Mihály melyik egészségügyet látja? Az állami vezetőknek járó kiemelt egészségügyi szolgáltatásokat?


A kormányzati döntéssel 9 milliárd Ft-ot vesznek el az Egészségbiztosítási Alaptól; ezzel a szocialisták 4-5 vidéki kórház bezárására mondtak igent.

2004. február 26.
Selmeczi Gabriella
Fidesz - Magyar Polgári Szövetség
egészségügyi kabinetvezető

 

vissza Vissza a kezdőlapra