2004. január 22. csütörtök 23:16

 

A Fidesz gazdasági kabinetjének közleménye

 

 

Megoldás és kárcsökkentés helyett továbbra is fontosabbnak tartja a leváltásokat az MSZP

Molnár László szocialista képviselő megint fordítva ül a lovon, amikor a PSZÁF nyakába akarja varrni a csődbe jutott ingatlanszövetkezetek okozta károkat.

Megelőzhető lett volna a csőbe jutott ingatlanszövetkezetek betéteseinek kára, ha a szocialista kormányzat és László Csaba pénzügyminiszter a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének figyelmeztető jelzéseit, tájékoztató fizetett hirdetéseit komolyan veszi. Mivel a szövetkezetek nem tartoznak a hitelintézeti és a tőkepiaci törvény hatálya alá, a felügyelet nem is ellenőrizheti azokat. Szász Károly folyamatosan politikai üldöztetése helyett, a kormánynak be kellett volna illesztenie törvényhozási menetrendjébe egy olyan törvénymódosítást, amely lehetővé tette volna a PSZÁF-nak, hogy az ingatlanszövetkezeteket érdemben vizsgálhassa, és azok szabálytalan működése esetén eljárjon.

A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség gazdasági kabinetje kénytelen ismét megállapítani, hogy a szocialista kormány szakmai munka helyett továbbra is a kirakatpolitizálást részesíti előnyben.

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

országgyűlési képviselőcsoport

gazdasági kabinet

 

Országos Sajtószolgálat

vissza Vissza a kezdőlapra