2004. február 18. szerda 21:54

 

A Fidesz frakció közleménye

 

 

A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség országgyűlési képviselőcsoportja felszólítja a kormányt, hozza nyilvánosságra az AKA Rt. tulajdonosaival megkötendő szerződés tervezetét. Magyarország polgárainak joguk van tudni, hogy mire akar a kormány hatszáz milliárd forintot elkölteni. Hozzák nyilvánosságra továbbá, az M5-ös autópálya kivásárlására és továbbépítésére beérkezett ajánlatokat is.

A Fidesz nem érti, hogy Csillag István vajon miért nem jelent meg tegnap sem a Gazdasági Bizottság ülésén, miért bujkál a nyilvánosság elől, miért titkolja el az igazságot? A miniszter álljon végre a nyilvánosság elé, nézzen egyenesen az emberek szemébe és mondja el becsületesen, miért fogadták el az M5-ös autópálya kisebbségi tulajdoni hányadért tett kedvezőtlen ajánlatot.

Az emberek továbbra sem kaptak választ arra, hogy a kormány mire használta fel, vagy különítette el a Postabankért kapott, korábban az autópálya megvételére szánt, 101 milliárd forintot.

A tegnapi gazdasági bizottsági ülésen elhangzott, hogy a kormány azért nem szerzett többségi tulajdont az autópályát birtokló és üzemeltető cégben, mert ezt az AKA Rt. tulajdonosai megakadályozták, mivel ragaszkodtak tulajdoni részesedésük 50 százalék fölötti megtartásához.

A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség országgyűlési képviselőcsoportja felkéri Medgyessy Pétert és Csillag Istvánt, hogy gondolják át a lehetőségeket a szerződés aláírása előtt, és válasszanak olyan kedvezőbb megoldást, amelyet nem kell titkolni az emberek előtt, amely szakmailag és morálisan is elfogadható, megtakarítva ezzel sok-sok milliárdot az amúgy is gyenge lábakon álló költségvetés számára az adófizetők pénzéből.

Budapest, 2004. február 18.

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség országgyűlési képviselőcsoport

Gazdasági Kabinet

OS

vissza Vissza a kezdőlapra