2004. március 30. kedd 21:50

 

Miért nem írja alá Medgyessy Péter a Nemzeti Petíciót?

 

A Fidesz frakció közleménye

 

 

A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség országgyűlési képviselőcsoportja meglepetéssel értesült arról, hogy Medgyessy Péter nem írja alá a Nemzeti Petíciót. Érthetetlen a kormányfő elutasítása az otthonteremtési támogatások visszaállítása ügyében, hiszen választási kampányában még a lakástámogatási rendszer további bővítését ígérte.

Érthetetlen, hogy Medgyessy Péter miért nem támogatja a magyar munkahelyek védelméről szóló kezdeményezést, hiszen múlt pénteki politikai nyilatkozatában még nagy elszántsággal állt ki az ügy mellett.

A Fidesz értetlenül áll Medgyessy Péter visszautasítása előtt a gyógyszerárak tartós csökkentését illetően is, hiszen a miniszterelnök korábban még azt hangoztatta, hogy aki beteg az ne legyen szegényebb, aki pedig szegény az ne legyen betegebb, s ennek biztosítása érdekében ingyenes gyógyszereket ígért.

Érthetetlen továbbá, hogy a miniszterelnök miért nem tartja elfogadhatónak a magyar gazdák támogatását, hiszen 2002. szeptemberében kormánya, a parlamenti pártokkal közös nyilatkozatot írt alá, amelyben a magyar gazdák versenyképességének erősítésére egyetértését és együttműködési készségét fejezte ki.

Érthetetlen végül, hogy Medgyessy Péter miért nem támogatja a gáz- és energiaár éves szinten 5 százalékot meg nem haladó emelés mértékének garantálását, miközben a választási kampányában még azt ígérte, hogy semmiféle emelés nem lesz.

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség
Frakcióelnökség

Budapest, 2004. március 30.
 

 

vissza Vissza a kezdőlapra