2004. február 19. csütörtök 22:55

 

A Fidesz gazdasági kabinetjének közleménye

 

 

Továbbra is hiányzik az egyenes beszéd

A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség sajnálattal állapítja meg, hogy az egyenes beszéd továbbra sem jellemző a kormány tagjaira. Burány Sándor munkaügyi miniszter mai sajtótájékoztatójában megmaradt a féligazságoknál, és egyáltalán nem tájékoztatta a gondokról a közvéleményt.

A miniszter nem tartotta fontosnak hangsúlyozni azt, hogy egyre egészségtelenebb szerkezetű a magyar munkaerőpiac, és az alkalmazásban állók létszáma egyedül a költségvetési szférában nőtt, miközben az üzleti szférában stagnált. A tények eközben azt mutatják, hogy a vállalkozások egyre komolyabb versenyképességi gondokkal küzdenek, nem bővítik a létszámot, míg a polgári kormány időszakában ennek éppen az ellenkezője volt a jellemző.

A KSH adataiból jól látható, hogy a foglalkoztatottság 2000-ben még úgy növekedett 1 százalékkal, hogy a bővülés az üzleti szférán belül volt a legnagyobb (1,4 százalékos). A közszféra területén foglalkoztatottak létszáma ugyanakkor 0,9 százalékkal csökkent, így az állam kisebb és hatékonyabb lett. A 2003-as folyamatok sajnos ennek épp az ellenkezőjét mutatják, hiszen a foglalkoztatottság növekedése kizárólag a költségvetési szféra területére korlátozódott, és összességében nem érte el az ezredfordulón mért szintet (csupán 0,9 százalék volt).

 

 Budapest, 2004. február 19.

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség
országgyűlési képviselőcsoport
gazdasági kabinet

 

OS

vissza Vissza a kezdőlapra