2004. február 20. péntek 18:08

 

A Fidesz Gazda Tagozatának Országos Tanácsa közleménye

 

 

A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség Gazda Tagozatának Országos Tanácsa felháborítónak és mérhetetlenül cinikusnak tartja a kormányzat azon szándékát, hogy a Draskovics-csomag értelmében a tavalyi aszálykár enyhítésére fordított összeg 40 százalékát, 4 milliárd forintot kíván elvonni.

A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség vezető testületei az elmúlt hetekben többször kinyilvánították, hogy a Medgyessy-kormány közel kétévi tevékenysége súlyos válságba sodorta a magyar mezőgazdaságot. Kielégítő nemzeti támogatás hiányában az EU-csatlakozás előtt ellehetetlenülnek, versenyképtelenné válnak a mezőgazdaságból élők. Az ellenzéki pártok és az agrár érdekképviseletek által kezdeményezett kerekasztal-tárgyaláson a szövetség egyértelművé tette, hogy kész minden, a gazdálkodókat segítő tárgyalásra. Ugyanakkor nem hajlandó részt venni olyan egyeztetéseken, melyeknek célja a közvélemény megtévesztése és a figyelem elterelése a válság valós tényeiről. Ezért szakítottuk meg a tárgyalásokat és álltunk fel az agrárkerekasztaltól.

Február 16. óta elkeseredett agrártermelők ezrei demonstrálnak országszerte.

A kormány nyilvánvaló célja, hogy szembe állítsa a gazdatársadalmat a városi lakossággal. Egyre inkább úgy tűnik, hogy a kormányközeli érdekcsoportok a nekik juttatott kiemelt támogatások fejében és reményében elárulják a magyar mezőgazdaság érdekét és képviseletét. A Fidesz Gazda Tagozata szerint elérkezett az idő, hogy azok a kormánypárti képviselők, akik a mezőgazdaságban személyes érdekeltséggel rendelkeznek, hozzák nyilvánosságra, hogy milyen mértékben részesedtek a forrásokból.

A gazdálkodók közül egyre többen és többször kérdezik: mire költötte a kormány az elmúlt két évben felvett 2300 milliárd forintnyi hitelt, melynek töredéke sem jutott el a gazdákhoz.

Ez a helyzet a csatlakozás küszöbén tarthatatlan, ezért támogatjuk a gazdák egyre erősödő demonstrációját és követeléseik teljesítését.

Karcag, 2004. február 20.

Fidesz Gazda Tagozatának Országos Tanácsa

OS

vissza Vissza a kezdőlapra