2004. január 07. szerda 22:41

 

A Fidesz-MKDSZ fővárosi frakciójának közleménye

 

 

Így jön el a te városod!

A Fidesz-MKDSZ fővárosi frakciója sajnálattal állapítja meg, hogy az ígéretekkel és a hangzatos kampánymondatokkal ellentétben a kormány nem támogatja Budapestet az európai uniós pályázati törekvéseiben.

"A Miniszterelnöki Hivatal (MeH) - egy projektet leszámítva - nem nyújt segítséget Budapestnek az EU-támogatásokat igénylő pályázatok megírásához. A városháza tizenkét beruházási pályázatának megírásához kért segítséget a MeH Nemzeti Fejlesztési Terv és EU Támogatások Hivatalától. A szakmai zsűri még tavaly, egy kivételével támogatásra érdemesnek minősítette ezeket, sőt tizenkét fejlesztést kiemelten támogatandónak nyilvánított. A végső döntés értelmében azonban Budapest csak egyetlen pályázatához kap pályázatírási segítséget, hogy brüsszeli támogatást nyerhessen buszsávok kialakításához." - adta hírül az egyik országos napilap.

Joggal tehetjük fel a kérdést, mit tesz ilyenkor Demszky Gábor, aki főváros-ellenességgel vádolta az Orbán kormányt? Emlékezhetünk arra, hogy a választáskor azért "kellett" Demszky Gáborra szavazni, mert ő, személyes jóbarátjával, Medgyessy Péterrel közös Budapest-barát működést tud kialakítani, a főváros érdekében tud cselekedni. Azt se felejtsük el, hogy épp az a kormányzati hivatal nem támogatja ezeket a pályázatokat, melynek vezetője, Baráth Etele 1994-ben sikertelenül próbálta elfoglalni Demszky Gábor főpolgármesteri székét. Kifejezetten szerencsétlennek tartjuk, hogy az efféle rivalizálás eredménye a főváros lakóit károsítja.

Felszólítjuk Demszky Gábort, hogy a visszás helyzet korrigálása érdekében, választási ígéretéhez híven tegyen lépéseket, hogy a fővárost sújtó döntéseket vizsgálják felül! A fővárosi Fidesz-MKDSZ-frakció őszintén reméli, hogy nem jut majd a főpolgármester EU-kampányának minden egyes hetére Budapestet károsító intézkedés. Választ várunk arra, hogy az SZDSZ EP-listájának vezetője, Demszky Gábor által elképzelt eljövendő ország vajon ilyen hátrányos helyzetbe hozott Budapestet érdemel-e?

Wintermantel Zsolt
frakcióvezető-helyettes

Országos Sajtószolgálat

vissza Vissza a kezdőlapra