2004. január 09. péntek 22:32

 

A Fővárosi Közgyűlés Fidesz-MKDSZ frakcióvezetőjének közleménye

 

 

Nyílt levél Demszky Gáborhoz

Alig múlt el a 2004-es esztendő első hete, a szocialista-szabaddemokrata városvezetés azonnal átfogó sikerpropagandát indított. Ígéretekkel nem fukarkodtak, hiszen az ígéretek nem kerülnek pénzbe. A Demszky Gábor által támogatandónak ítélt drasztikus megszorítások azonban Budapest lakóinak rengeteg pénzbe kerül.

Szakmailag és emberileg is elfogadhatatlan, hogy míg ön a megfizethetetlen BKV-tarifák által utasok tízezreit kényszeríti szabályszegésre vagy önkorlátozásra, addig a közpénzből vásárolt Audi terepjáróján elhagyja nap mint nap a fővárost. Választ várunk arra, hogy mikor utazott a sajtónyilvánosság kizárásával, magánemberként utoljára a BKV járművein?

Mennyire tartja etikusnak főpolgármester úr, hogy miközben a budakeszi polgár hűvös kívülállásával dönt a fővárosiak kárára 36 százalékos csatornadíj-emelésről, addig önmaga nem osztozik a terhekben? Mi az álláspontja főpolgármester úrnak arról a tényről, hogy minden egyes budapesti, éppen 36 százalékkal fizet 2004. január elsejével több csatornadíjat, mint ön, a fővárosból elmenekülő városvezető?

Tekintettel arra, hogy sohasem késő a hibás döntések korrigálása, ezért Budapest polgárainak nevében felszólítjuk főpolgármester urat, hogy a következő közgyűlésen kezdeményezze a "Demszky csomag" néven elhíresült megszorító intézkedések haladéktalan visszavonását!

Budapest, 2003. január 9.

Kupper András
A Fővárosi Közgyűlés Fidesz-MKDSZ
frakcióvezetője

Országos Sajtószolgálat

vissza Vissza a kezdőlapra