2004. március 25. csütörtök 21:28

 

Fidesz-MSZP 54-31 * Gallup

 

Csak a lakosság negyede elégedett a kormányfővel

 

A Fidesz szimpatizánsi körében folytatódott az emelkedő tendencia, miközben biztos szavazóinak köre huzamos ideje lényegében azonos szinten van. Az MSZP-nek a szimpatizánsi köre is és a biztos szavazóinak tábora is tovább fogyott. A Gallup március 6. és 12. között végzett közvélemény-kutatásának adatai szerint a választókorú népesség körében a szocialisták támogatóinak aránya a 2002-es választás óta most a legalacsonyabb: 20%. A Fidesz támogatottsága 34 százalékra emelkedett, s így közelíti a 2002. júniusi 36 százalékos arányt. A pártot választó biztos szavazók körében az MSZP híveinek aránya 31, a Fideszé 54 százalék.

A kis pártot választó biztos szavazók aránya az utóbbi negyedévben együttesen több mint 5 százalékponttal emelkedett. Január óta az SZDSZ és az MDF biztos szavazóinak aránya valamivel több mint 1 százalékkal, a MIÉP-é és a Centrum Párté több mint fél százalékkal gyarapodott.

 

Leglátványosabban a Munkáspárt támogatottsága nőtt ebben a körben: az év eleje óta több mint 2 százalékkal. A választókorú népességnek mintegy 10 százalékát az ismeretlen pártpreferenciájú biztos szavazók teszik ki. A kormányfő munkájával elégedetlenek aránya tovább növekedett: 58 százalék szerint rosszul látja el feladatát, és csak a választók egynegyede elégedett a miniszterelnökkel.
 

Bővebben: Gallup

vissza Vissza a kezdőlapra