2004. január 13. kedd 23:27

 

Harrach Péter (Fidesz) közleménye

 

 

A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség országgyűlési képviselőcsoport szociális és családügyi kabinetje megdöbbenéssel értesült a szocialista kormányzat újabb, a hátrányos helyzetben lévő emberek életét súlyosan megnehezítő intézkedéséről.

Nevezetesen arról, hogy a fogyatékkal élők és a nagycsaládosok üdülésének támogatására az idei költségvetésben nincs nevesített, elkülönített keret.

A költségvetés vitája során ugyan többször elhangzott a kormánypártok részéről, hogy a nehéz helyzetben lévő emberek állami támogatása prioritást élvez, ám a szocialista többség rendre elutasította a támogatásra irányuló módosító indítványainkat.

Annak természetesen örülünk, hogy a nyugdíjasok 2004-ben is nevesítetten szerepelnek azok között, akiknek az üdülését a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány támogatja. Azt azonban kifogásoljuk, hogy a fogyatékkal élő és nagycsaládos emberek nem kapnak nevesített támogatást üdülésükhöz.

A polgári kormányzat idején a költségvetés jelentős összegeket tartalmazott a fogyatékosok és nagycsaládosok üdülésére, ráadásul ezek nevesítetten jelentek meg. Ettől a gyakorlattól indokolatlanul tér most el a szocialista kormányzat és a fogyatékos emberek mellett most már a nagycsaládosok részére is az Esélytelenség Évét valósítják meg 2004-ben.

 

 Budapest, 2004. január 13.

 

Harrach Péter

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség országos képviselőcsoport

szociális kabinetjének vezetője

Országos Sajtószolgálat

vissza Vissza a kezdőlapra