2004. március 21. vasárnap 21:26

 

A szeretet hatalmasabb a gyűlöletnél és a halálnál

 

A szeretet hatalmasabb a gyűlöletnél és a halálnál - hangsúlyozta II. János Pál pápa, osztozva a március 11-i madridi terrorcselekmények áldozatai családjának fájdalmával.

 

A katolikus egyházfő vasárnapi úrangyala imádságában, illetve a boldoggá avatási szertartás kapcsán emlékeztetett "az annyi családot, Madrid és egész Spanyolország népét" ért fájdalmas veszteségekre. De ugyanakkor arra szólított fel spanyol nyelven a Szent Péter téren összegyűlt csaknem húszezer zarándok és kíváncsiskodó előtt, hogy "meg kell őrizni a reményt, a bátorságot és a nemeslelkűséget".

Az agg, megroppant egészségű pápa jó kondícióban jelent meg a hívek előtt, s nem látszott fáradtnak a csaknem két órán át tartó boldoggá avatási szertartás után sem. Az egyházfő jó fizikai állapotát bizonyítja, hogy ezúttal homíliája (szentírás- vagy miseszöveg-szakasz magyarázata) egész szövegét felolvasta. II. János Pál pápa négy katolikus egyházi személyt - két olaszt és két spanyolt - avatott boldoggá vasárnap. Karol Wojtyla immár több mint negyedszázados pápasága során 1331 boldogot és 477 szentet avatott.

 

forrrás: gondola.hu

vissza Vissza a kezdőlapra