2004. március 30. kedd 22:00

 

Kósánénak nincs helye az EU Parlamentben

 

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetsége nyilatkozata

 

Az IKSZ úgy véli, hogy a közvéleménynek át kell értékelni Kósáné Kovács Magda eddigi vallásügyi tevékenységét a Hit Gyülekezete lapjában tett kijelentései miatt. Mostanra bebizonyosodott, hogy a képviselő asszony nem csupán az emberi jogok - így a vallásszabadsághoz való alapvető jog - védelmében emelte fel eddig szavát. Az interjúból jól kitűnik, hogy a vezető szocialista politikus hozzáállása egyházellenes, elsősorban a katolikus egyház ellen irányul.

Mint a Parlament emberjogi és vallásügyi bizottságának meghatározó alakja visszaélt az emberek jóhiszeműségével, amikor az emberi jogokra hivatkozással igyekezett meggátolni többek között a vallásszabadságról és az egyházakról szóló törvény négy évvel ezelőtti módosítását. A cikk nyomán kiderült, hogy elsősorban egyházellenességből tette mindezt. Valós alap nélkül állít fel összeesküvés elméleteket, amelyek történelmietlenek és egész Európa keresztény közösségét sértik.

Úgy véljük, hogy ez a szemlélet diszkriminatív, hisz nyíltan igyekszik minden más szervezettel szemben a katolikus egyházat hátrányosan megkülönböztetni. Az ilyen hozzáállás vállalhatatlan az Európai Unióban. Okkal vetődik tehát fel, hogy Kósáné Kovács Magdának vissza kell lépnie az EU Parlamenti jelöltségtől, ill. pártjának kell felszólítania őt erre.
 

2004. marcius 30.

 

vissza Vissza a kezdőlapra