2004. február 16. hétfő 21:58

 

A KDNP elnökének nyilatkozata

 


A Kereszténydemokrata Néppárt elnöksége megalapozatlannak, végiggondolatlannak és következetlennek tartja az SZDSZ javaslatát az egyház-finanszírozás megváltoztatására.

Megalapozatlan és kizárólag politikai propaganda célokat szolgál a javaslat, mert az egyház-finanszírozás kérdésében a Magyar Köztársaságot többek között nemzetközi kötelezettség terheli.

Következetlen az ötlet - kidolgozottnak aligha tekinthető -, mert ezen az elvi alapon például a pártokat is saját tagjaiknak kellene fenntartani. Reméljük, hogy az európai uniós kampány során az SZDSZ önmérsékletet tanúsít, és a kampányt a tagdíjaiból kívánja finanszírozni.

Végiggondolatlan továbbá az ötlet, mert az európai gyakorlattal ellentétes, és hangulatkeltéssel nem lehet orvosolni egy liberális egyházpolitika káros következményeit.

Az egyházaknak nyugalomra és társadalmi békére van szükségük, hogy tevékenységükkel - ahogy a történelem során tették - hazánk javát és erkölcsi felemelkedését szolgálják. Dr. Semjén Zsolt, a KDNP elnöke

 

OS

vissza Vissza a kezdőlapra