2004. január 06. kedd 21:33

 

A Keresztény Értelmiségiek Szövetségének közleménye

 

 

Balfogás, cinizmus, feltűnési viszketegség

A plakátról, amelyen az "Eljön-e a Te országod?" SZDSZ-írás szerepel, ezek a nem túl hízelgő fogalmak jutnak az ember eszébe. Amikor aztán kiderül, hogy az SZDSZ EP-listájának vezetője - a keresztényellenességéről híres Tilos Rádiót Budapest kulturális színfoltjának tartó - Demszky Gábor főpolgármester, akkor már más is eszébe jut az embernek. Például az, hogy ideológiai ellenfeleink tesztelik a hitvalló keresztény emberek tűrőképességét. A következő alapvető tényeket szeretnénk leszögezni:

  1. Nem azért vagyunk keresztények, mert nem hitvalló kereszténynek alkalmatlanok lennénk.

  2. Tiltakozunk a keresztények/keresztyének legszentebb, az Úr imádsága egyik mondatának hecckampányszerűen kiforgatott alkalmazása ellen. Tiltakozunk a keresztény hívők számára megkérdőjelezhetetlen értékek balszerencsés és cinikus módon való megkérdőjelezése ellen!

  3. Ellenfeleink visszaélnek a keresztény szeretet jegyében elvárható keresztény türelemmel. Tudatjuk, hogy a keresztény szeretet nem nélkülözheti az igazságosságot: tehát követeljük a kettős mérce beszüntetését! Vajon sugározna-e még műsort a Tilos Rádió, ha Barangó nem a keresztényeket akarná kiirtani, hanem valamelyik Magyarországon élő kisebbséget? Tiltakozunk a Tilos Rádió keresztényellenes megnyilvánulásai ellen, követeljük a rádió megszüntetését!

  4. Krisztus-követőként egyrészt a keresztre feszített, haldokló Jézussal mi is imádkozzuk, hogy "Atyám, bocsáss meg nekik, mert nem tudják mit tesznek" (Lk 23,34), másrészt az Úr imádságában kérjük Urunkat: "... szabadíts meg a gonosztól, Amen."

Országos Sajtószolgálat

vissza Vissza a kezdőlapra