2004. március 24. szerda 20:41

 

Kovács László nem ökör

 

 

Érdekes hírekről szólnak az újságok. Karinthiában, az osztrák Szabadság Párt fellegvárában Heider úr ismét a tartományi kormány élén áll. Jelenleg azonban nem a Néppárt, hanem az osztrák szocialisták voltak a partnerei.

 

Emlékszünk még, mi volt akkor, amikor létrejött a Néppárt és a Szabadság Párt koalíciója? Bizony emlékszünk. Bojkott és az ékszakadás-földindulás emlegetése. Kovács László már azért is tüzet okádott, hogy Orbán Viktor találkozott a szomszédos Ausztria törvényes kancellárjával.

 

Mi van most? Semmi. Áll néma csend...

 

Persze, ha számon kérnénk Kovácson a következetlenséget, akkor kitanítana minket arra, más a tartományi és más az országos parlamenti együttműködés. Ez persze igaz, Kovácsot nem jellemzi az ökör következetessége: olykor igazat is mond. Mégis fontos kijelenteni, hogy ha valaki elfogadhatatlan, akkor minden szinten az. Ha Heider maga az ördög, akkor kicsiben sem szabad vele cimborálni.

 

Ehhez képest az más szinte következetesség, hogy miután többször elhangzott, hogy az MSZP elnöke teret akar adni a fiataloknak, most ismét a párt következő elnöki periódusára ácsingózik. Ha már nem lesz sem európai biztos (oda nem illik a veretes kommunista), sem magyar államelnök (bár Göncz szintjét megütné), valami jár neki. Õ legalábbis meg van erről győződve.

 

Mi pedig, látva a magyar külügyminiszternek és az állítólag legnagyobb párt elnökének a következetességhez való viszonyát, örülünk, hogy nem ökör irányítja a magyar külpolitikát.

 

Szelle György

vissza Vissza a kezdőlapra