2004. február 22. vasárnap 22:53

 

Draskovics áldozata lehet a Mátyás-templom

 

Nehéz elképzelni, hogy a párizsi Notre-Dame-ot éveken keresztül állványrengeteggel körülbástyázva tekinthetik csak meg a turisták, mert a francia kormány költségvetési megszorításokra hivatkozva nem ad pénzt felújításra. A turisztikai látványosságok - nemzeti szimbólumok, amelyek állapota meghatározza egy ország arculatát - áll a fővárosi Fidesz - MKDSZ frakció vasárnapi közleményében.

 

 

A budavári Mátyás-templom a főváros és így Magyarország egyik legfontosabb szimbóluma, Budapest kiemelkedő látványossága, ezért a Mátyás-templom rekonstrukciójának befejezése halaszthatatlan feladat. Medgyessy Péter miniszterelnök többször ígéretet tett arra, hogy a felújítás 2004-ben elkezdődik. Decemberben azt ígérte 1 milliárd 700 millió forintot különítenek el a költségvetésben 2004-re a Mátyás-templom felújítására.
A Magyar Nemzet azonban arról tájékoztatott, hogy a Draskovics-csomag megszorító intézkedéseinek következtében idén mégse jut pénz a felújításra.
A fővárosi Fidesz-MKDSZ frakció méltatlannak és felháborítónak tartja, Demszky Gábor vezette főváros és a kormány igénytelenségét, hogy hagyja pusztulni a Mátyás-templomot.
Mindezek miatt a hétfői napon a Fidesz-MKDSZ képviselőcsoportjának vezetése látogatást tesz a Mátyás-templomban, tájékozódik a kialakult helyzetről, majd pedig javaslatot tesz a Fővárosi Közgyűlésnek, hogy költségvetése terhére különítsen el egy keretösszeget, melyből a felújítási munkálatok megkezdődhetnek.

Budapest, 2004. február 22.

Kupper András
frakcióvezető

OS

vissza Vissza a kezdőlapra