Megjelent: 2008.12.10. 19:25:22

 

Meddig mehet ez így?

MTI híranyag: Lendvai Ildikó, az MSZP országgyűlési frakcióvezetője szerint a gazdaságpolitika új szakaszát a munkahelyteremtés, az infrastrukturális beruházások és az önkormányzati fejlesztések jellemzik. "Baloldali kormányokat akkor szoktak megválasztani, ha a társadalom azt igényli, hogy a szolidaritás ereje nagyobb legyen és jobban működjön; (...) amikor azt igényli, hogy ne merevedjenek meg a társadalmi különbségek, hogy esélyt kapjanak azok is, akik eddig nem kaptak, hogy (...) a különbségek csökkenjenek (...)" - hangsúlyozta a politikus. Hozzátette: ezt értik jóléti rendszerváltáson, melyből egy "jottányit" sem engednek. A célok régiek, az eszközök sok tekintetben újak - tette hozzá Lendvai Ildikó.

Megmutatnám, hogy részletesebben hogyan ír az MSZP honlapja minderről, de nem találtam meg, még tart a téli szünet. Talán nem jött meg a "tájföldi" járat.  Így nézzük csak az MTI hírt közelebbről:

Munkahelyteremtés. Erről már a szakminiszter is zengett néhány örömódát, bár nem ígért még tízezer új állást sem. Infrastrukturális beruházások: erről talán jobb lenne hallgatni, a beígért 800 km autópályára és a ténylegesen épülőkre tekintettel. Önkormányzati fejlesztések: Demszky talán elégedett, bár nála soha nem lehet tudni. Egyebütt: csend és néma tartomány...

A társadalom azt igényli, hogy
a szolidaritás nagyobb legyen: Ennek jegyében alakultak a miniszteri fizetések és szűnt meg a tőkejövedelmek adója.
esélyt kapjanak azok is, akik eddig nem kaptak: ezért romlik az aprófalvak közlekedése, és záródnak be az iskoláik.

Miért engedheti meg magának ezt a megtévesztés sorozatot Lendvai? Talán azért, mert nincs szabad és független sajtó. Olyan, amely nem tartozik sem jobbra, sem balra, de számon kér minden hazugságot, mindenkitől. Egyébként érdemes megfigyelni, hogy a kormány tagok, akiken képviselőként számon kérhetünk dolgokat, újabban inkább hallgatnak, és szocialista képviselők hirdetik megtévesztő igéiket, hogy még ez a kis nyilvánosság se legyen felhasználható általunk.

 

S

vissza Vissza a kezdőlapra