Megjelent: 2004.03.21. 12:29:36

A tények nem érdeklik

Kovács Kampány

 

Ha az ember a szocialista politikusok kijelentéseit és a kormány tetteit figyeli, az a benyomása, hogy egyetlen vezérlő elv van, kinek kinek a maga egyéni sorsa. Ez mozgatja az MSZP elnökét is, aki már elsietettnek tartja 2002-ben tett bejelentését a pártelnöki posztról való távozásáról - a szocialista politikus erről a Népszabadságnak nyilatkozott, az interjú a lap szombati számában jelent meg.

Az újság internetes oldalán az olvasható, hogy Kovács László "szavaiból arra lehet következtetni: korábban bejelentett elhatározásával ellentétben, 2005-ben nagy valószínűséggel újra jelölteti magát a szocialista párt elnöki posztjára".

A napilap hasábjain arra a kérdésre, megbánta-e, hogy 2002-ben bejelentette, a következő tisztújítás után nem kíván tovább az MSZP elnökeként dolgozni, Kovács László úgy reagált: korai volt. Kovács ugyan kijelentette, hogy célja, hogy a párt minél sikeresebben szerepeljen a júniusi európai parlamenti és a 2006-os választásokon. "Szeretnék ehhez tudásommal, tapasztalataimmal hozzájárulni. Az eredményt fontosabbnak tartom, mint azt, hogy ezt milyen tisztségben vagy milyen szerepben tudom a leginkább szolgálni." Ez ellentétben van a felvezetőben említett, egyéni önzésre alapozott gondolattal. Sokak szemében azonban épp ez a bizonyíték. Mikor mondott Kovács László igazat? A nyilatkozatnak az az érdekessége, hogy Kovács feledni látszik európai biztosi ambícióit. Aki az előttünk álló kampány főbb szocialista üzeneteire kíváncsi, annak érdemes elolvasni az egész cikket.

Szelle György

Vissza a kezdőlapra