2004. január 20. kedd 21:09

 

Kovács, Horn és Lévai a szocialista lista élén

 

 

Érdekes cikk jelent meg az origo oldalán: áttekintés a júniusi választásokon induló pártlistákról.  Kovács, Horn és Lévai.

 

Kovács szerepléséről korábban is volt szó, s a pártelnök sietett kijelenteni, hogy akár vezeti, akár nem a listát, a belpolitikában akar maradni. Ugyanakkor elég sokan vannak a pártban, akik jó alkalmat látnak az Európa választásban arra, hogy megszabaduljanak Kovácstól.

 

Horn nemrég maga jelentkezett a listavezetésre, s ha Kovácsnak sikerül belekapaszkodnia a pártelnöki székbe, végeredményben ő lesz a valóságos listavezető.

 

Érdekes azonban Lévai miniszter asszony megjelenése. A miniszteri megbízatás összeférhetetlen az európai képviselőséggel. Mivel két-három helyük biztosan lesz a szocialistáknak, Lévait ősztől hiányolnunk kell a magyar parlamentből. Esetleg két névvel is becsapják a választókat? Avagy egyel sem?

 

Az origo az MDF-ről szólva megemlíti, hogy Dávid csak húzónév, az MSZP-nél erről nem szól a fáma. Újságírói pontatlanságról van szó? Vagy a Gyurcsány-vonal nyomult és Kovács megkapta a selyemzsinórt?

 

Kérdés kérdés hátán. A valós feleletet majd a választók adják. Csak el ne higgyék, hogy így megszabadulnak Kovácstól. Ez esetben ugyanis akár kétharmados szocialista siker is lehet...

 

Szelle György

 

vissza Vissza a kezdőlapra