2004. január 07. szerda 22:20

Országos Lelkipásztori Napok

 

Mint már hosszú idő óta évről-évre, így 2004. január 26-29-ig az Országos Lelkipásztori Intézet ismét megrendezi a Lelkipásztori Napokat. Idén Egerben, a Szent János Továbbképző Központban tartják a konferenciát, melynek ez évi témája: Jézus, Európa reménye (a szentatya Ecclesia in Europa c. körlevele alapján). A rendezvény része a Közép-európai Katolikus Találkozó eseménysorozatának.

Minden évben érkeznek új résztvevők, ugyanakkor folyamatossága is van a találkozóknak a rendszeresen visszatérő lelkipásztorok által. A várható létszám 250-300 fő, akiknek kb. egyharmada pap, kétharmada pedig világi lelkipásztori munkatárs, a plébániák életében aktívan részt vállaló hívő. Kezdettől fogva határon túli testvéreket is meghívtak, így ez a néhány nap az egész Kárpát-medencei magyarság lelkipásztori tanácskozását, találkozását jelenti.

Az idei tanácskozáson az Európát foglalkoztató nagy kérdések és a lelkipásztori gyakorlat összefüggéseit és ebből fakadó konkrét teendőinket keresik. Mit is jelent a Jézus Európa reménye c. jelmondat? Hogyan élhető és közvetíthető ez a mindennapokban? Hogyan adható át a hitoktatásban, a házasságban, a családi életben? E témákkal foglalkozik a szentatya apostoli levele is, és ezek a témák hazánk EU-csatlakozásával számunkra az eddiginél élesebbé válhatnak. A konferencia megnyitó szentmiséjét Seregély István érsek, a MKPK elnöke tartja, a záró Te Deumot pedig hagyományosan Juliusz Janusz apostoli nuncius vezeti.

Program:

Jan. 26:

jan. 27:

Jan. 28:

Jan. 29:

Az előadásokat mindig csoportos megbeszélések követik, amelyek alkalmat adnak a kérdések, tapasztalatok, problémák megvitatására is

 

További információ kérhető a Lelkipásztori Napokat rendező Országos Lelkipásztori Intézettől: OLI H-1035 Budapest, Kórház u. 37. Telefon: (1)368-9884 E-mail:olikata@axelero.hu

Magyar Kurir

vissza Vissza a kezdőlapra