2004. március 28. vasárnap 22:27

 

Orbán Viktor: A petíció mindenki számára fontos

 

Közös érdekünk, hogy mindenki a csatlakozás nyertese legyen

 

A petíció nem csak a Fidesszel szimpatizáló embereknek fontos, mert ha nem módosul az abban foglalt javaslatoknak megfelelően a költségvetés, akkor az uniós csatlakozásnak Magyarországon sokkal több vesztese lesz, mint nyertese - mondta Orbán Viktor a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában vasárnap.

Otthonteremtésről szól, a munkahelyek megvédéséről, az egészséges élethez főződő lehetőségről, az élelmiszerárak emelkedésének megakadályozásáról, a gáz-, energiaár-emelések féken tartásáról. Ezek nem hiszem, hogy csak a Fidesszel szimpatizáló embereknek fontosak"- mondta a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség elnöke a párt szombati szövetségi gyűlésén a költségvetés módosítása érdekében meghirdetett nemzeti aláírásgyűjtő akcióról.
Én hiszem, hogy szakmailag ez megoldható, szakmai vitát is szívesen vállalunk abban az ügyben, hogy a magyar költségvetést mindenképpen módosítani kell - tette hozzá.
Ellenkező esetben a "a csatlakozást el fogjuk
hibázni" - mutatott rá a politikus.
Orbán Viktor elmondta: a nemzeti petíció új műfaj Magyarországon, Nyugat-Európában viszont egy bevett közéleti eszköz, ami arra szolgál, hogy az emberek ne csak négyévente egyszer mondhassanak véleményt a számukra fontos ügyekről.
- Azért javasoltam, hogy legyen egymillió aláírás, hogy legyen a
dolognak kellő nyomatéka - mondta.
A felmérések szerint mintegy hárommillió ember fordul bizalommal a Fidesz felé, ha közülük minden harmadik aláírja, az már egymillió - tette hozzá
Arra a felvetésre, hogy a javaslatok megvalósítása érdekében a költségvetésből valahol el kell venni, Orbán Viktor úgy reagált: "ha a saját butaságainkat orvosoljuk, akkor már pénzhez jutottunk".
Azzal a véleménnyel kapcsolatban, amely szerint az aláírásgyűjtő akció célja egyedül az, hogy a Fidesznek legyen egy címlistája a választásokra, a pártelnök elmondta: a választásokon induló szervezetek megvásárolhatják a Belügyminisztériumtól a teljes választói névjegyzéket.
Orbán Viktor rámutatott arra, hogy a szándék sokkal inkább az, hogy "szóba
tudjunk állni az emberekkel". Az aláírásgyűjtő akció egy alkalom arra, hogy a Fidesz helyi embere bekopogtasson bárkihez - mondta.

MTI - fidesz.hu

vissza Vissza a kezdőlapra