2004. január 13. kedd 23:52

 

Orbán Viktor közleménye

 

Az előzmény:

Medgyessy Péter december 10-én még arról beszélt, hogy a 3.8 százalékos államháztartási hiány olyan cél, amelyből a kormány nem enged. Draskovics Tibor leendő pénzügyminiszter ma bejelentette, hogy ez a szám nem tartható, és a hiány mértékét 4.6 százalékra módosította. Ez is csak abban az optimális esetben állhat elő, ha egy további 120 milliárd forintos megszorításra is sor kerül. Ezzel a kormány is beismerte, hogy a 2004-es költségvetés nem reális, nem valós alapokra épült.

 

Megbukott az idei költségvetés

 

A Fidesz vezetősége a bizalom megteremtése érdekében azt a javaslatot teszi, hogy a miniszterelnök hozza nyilvánosságra, mi volt László Csaba pénzügyminiszter felmentésének valós oka.

Budapest, 2004. január 13.

A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség elnöksége a mai napon áttekintette a bizonytalanságot fokozó, év elején kialakult zűrzavaros gazdasági helyzetet, és az alábbi javaslatokkal fordul a kormányhoz:

1. A Fidesz vezetősége a bizalom megteremtése érdekében azt a javaslatot teszi, hogy a miniszterelnök hozza nyilvánosságra, mi volt László Csaba pénzügyminiszter felmentésének valós oka.
2. Miután a 2004-es költségvetés a most beismert tények következtében rekord idő, hét nap alatt megbukott, a Fidesz azt kérdezi tisztelettel a miniszterelnöktől, nem lenne-e érdemes megfontolni, hogy Draskovics Tibor jelölését vonja vissza és követve a régi magyar hagyományt, közgazdász végzettségű pénzügyminisztert jelöljön ki László Csaba utódjaként.
3. A Fidesz elnöksége arra kéri a kormányt, tartsa meg szavát, és ne hozza meg az euróhoz való csatlakozás késleltetésére vonatkozó döntését. Az euróhoz való 2008. évi csatlakozás az árnövekedések elleni utolsó garancia. E garancia nélkül biztosra vehető, hogy a családok már így is nyomasztó terhei tovább súlyosbodnának.

Orbán Viktor
a Fidesz - Magyar Polgári
Szövetség elnöke

 

 

MTI

vissza Vissza a kezdőlapra