2004. január 28. szerda 20:32

 

Újabb támadás a polgári körök ellen

 

Nem létezik a polgári körök zárt levelezőrendszere, amelyre a Bencsik-ügy bírája, Cserni János megfenyegetéséről a Népszava szerdai számában megjelent cikk hivatkozik - mondta Hende Csaba, a polgári körök koordinátora

 

"Mindenki, de különösen a Népszava előtt természetesen jól ismert tény, hogy ilyen levelezőrendszer nem létezik" - írta közleményében az MDF-es országgyűlési képviselő.

A polgári köri mozgalomnak két hivatalos megjelenési formája van az interneten: az egyik a www.hajramagyarorszag.hu honlap, a másik a Demokrácia Központtól származó e-mail üzenetek - tette hozzá Hende Csaba.

A napilapban megjelent cikk szerint polgári körös levélben burkoltan megfenyegették a bírót. "Dr. Cserni János osztályvezető bíró fényképét körbeküldték a polgári körök zárt levelezőfórumán, de portréját közzétették a HírTV internetes fórumán is, nem egy esetben fenyegető kommentárok kíséretében" - olvasható az újságban.

"Sajnálattal kell megállapítanom, hogy ez a durva hamisítás beleillik abba a provokáció-sorozatba, amely immár hetek óta tart, és amelynek nyilvánvaló célja a polgári körök lejáratása" - közölte a polgári körök koordinátora.

Hende Csaba hozzáfűzte: A polgári körök szellemiségével ellentétes mindennemű fenyegetőzés, megfélemlítés.

 

MTI alapján

vissza Vissza a kezdőlapra