2004. február 19. csütörtök 23:28

 

 Az Európai Unió nem cél, hanem eszköz a biztonságra

 

Az EU nem cél, hanem olyan eszköz, amely a legtöbbet nyújthatja az országnak, a teljes értelemben vett biztonságot - mondta Surján László, a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség Szabad Európa-listájának 3. helyén álló képviselőjelölt, jelenlegi európai parlamenti megfigyelő Egerben csütörtökön.

 

 

Kapaszkodási pontjuk lehet azoknak, akik azzal a váddal illették a Fideszt, hogy nem őszinte elkötelezettségű az Európai Unió (EU) iránt, ugyanis a Fidesz soha nem úgy tekintett az unióra, mint a mennyországra, hanem mint teljes biztonságot nyújtó eszközre - jelentette ki Surján László, a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség (MKDSZ) társelnöke csütörtökön, Egerben sajtótájékoztatón.

 

Surján emlékeztetett rá, az EU alapítóit a II. világháborút követően az a szándék vezérelte, hogy ne legyenek többé fegyveres konfliktusok a kontinensen, amihez gazdasági érdekek is társultak. Szerinte e szempontból az EU a gazdasági biztonság, a felemelkedés esélyét is magában hordozza, ám ehhez — tette hozzá — komoly munkára van szükség.

 

A politikus szólt a Fidesz azon elképzeléséről is, mely szerint az Európai Parlamentbe a pártlistáról bejutó képviselők megosztanák a munkát egymás közt. Így, ha megválasztanák, akkor Nógrád megyeiként hozzá tartozna Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megye is. Erre, állítása szerint azért van szükség, mert a választóknak olyan képviselők kellenek, akiket el tudnak érni, ugyanakkor a képviselők sem nélkülözhetik a választói támogatottságot.

 

Surján László elmondta még, hogy a Szabad Európa lista 15. helyén az egri származású Szemerkényi Réka biztonságpolitikai szakértő, az Orbán-kormány egykori államtitkára áll, s a közvélemény-kutatások szerint ő is eséllyel pályázik a bejutásra.

 

fidesz.hu

vissza Vissza a kezdőlapra