Megjelent: 2004.02.14. 19:58:46

Szabad Európa

Újraegyesülés előtt

Az európai parlamenti választások előtti kampány az emberek mindennapjairól, az őket foglalkoztató kérdésekről és válaszokról szóljon, ne pedig a pártokról - mondta Szájer József, egy szombati sajtótájékoztatón Szombathelyen. "Éppen ezért a Fidesz a maga részéről felhívja az ország minden polgárát arra, hogy vegyenek részt abban a folyamatban, amely az első szabad európai választáshoz vezet, vessék fel mindazokat a kérdéseket amelyekről úgy gondolják, hogy itt Magyarországon, illetőleg az Európai Unióban, az Európai Parlamentben beszélni kell".


    A Szövetség már novemberben felállította "Szabad Európa-listáját", amelyre szavai szerint olyan emberek kerültek, akik mindannyian szakértői egy-egy európai uniós területnek.

    A csatlakozással Európai Unió nem kibővül, hanem újra egyesül. Az uniós tagság egy régen nem volt biztonság lehetősége a magyar emberek számára. Az Európai Unió nekünk a biztonságot jelenti, például bővülő foglalkoztatást, és a határok biztonságát is.

    Az uniós tagság kihívás is: sokat kell annak érdekében dolgozni, hogy ez a "közös európai uniós vállalkozás" sikeres legyen. Szájer József kitért arra is: a Fidesz Szabad Európa-listáját úgy készítették el, hogy az azon szereplő képviselő-jelölteknek legyen területi kötődése is. Fontosnak nevezte, hogy a listán szereplő személyek megválasztásuk esetén vállalják is a képviselőséget.

    "A különböző régióknak a listán szereplők között különböző felelősei vannak" - ismertette.

    Bejelentette: ő személy szerint Győr-Moson-Sopron megye, Vas megye és Veszprém megye képviseletét vállalta fel, abban az esetben, ha az Európa Parlament tagjává választják. A regionális feladatok elvállalása annyit jelent, hogy a régióban folyó európai uniós fejlesztési tervek, elképzelések közvetítésében vállalnak szerepet; valamint abban, hogy a térségben élő emberek közvetlenül is megtalálhassák a kapcsolatot az Európai Unió intézményeihez, "az ő hangjuk is megjelenjen az Európai Parlamentben".
 

 

Vissza a kezdőlapra