2004. január 21. szerda 23:31

 

A Szövetség a Nemzetért Polgári Kör közleménye

 

 

A Szövetség a Nemzetért Polgári Kör veszélyes folyamatként értékeli azt, hogy a politika és a sajtó egyre gyakrabban él vissza a polgári körök nevével. Egymás után kapnak ugyanis óriási nyilvánosságot olyan nyilvánvaló és otromba provokációk, amelyek a polgári körök démonizálásán keresztül nemtelen indulatokat szítanak, miközben elterelni igyekeznek a figyelmet az ország valós problémáiról.

A Szövetség a Nemzetért Polgári Kör hangsúlyozza, hogy a polgári körök alkotmányos keretek közt működnek, és számtalanszor hitet tettek az értékőrzés, az összefogás, valamint az egymás és környezet iránti felelősségvállalás mellett. Ezért felhívjuk a figyelmet arra, hogy aki a polgári körök nevével visszaél vagy ellenük kampányt folytat, az végső soron a nemzeti összefogás szellemét támadja és gyengíti.

A Szövetség a Nemzetért Polgári Kör arra kéri a polgári körök tagjait, hogy a folyamatos hecckampány ellenére se hagyják magukat megfélemlíteni vagy provokálni. Folytassák, ha lehet még nagyobb lelkesedéssel mindazt a jótékony hatású munkát, amelyet az elmúlt másfél esztendőben a magyar kultúra és az oktatás érdekében, közösségteremtő és családi rendezvényeken, valamint környezetvédelmi és sportmozgalmak keretében végeztek.

A polgári körök másfél esztendővel ezelőtt nem sebek osztása, hanem sebek gyógyítása céljából jöttek létre.

 

Országos Sajtószolgálat

vissza Vissza a kezdőlapra