2004. január 16. péntek 20:46

 

Történelmi sorozatot indít az Európa Könyvkiadó

Barkóczi András szerkesztő  tájékoztatása szerint Áttekintések címmel történelmi sorozatot indít az Európa Könyvkiadó. A könyvműhely az Egyetemes történelem című brit könyvfüzérből tallóz. A nemzetközi szerkesztőbizottság által összeállított sorozat köteteiben neves - többnyire angolszász - szerzők foglalják össze azokat az ismereteket, amelyeket egy témáról vagy korszakról az átlagos műveltségű embernek tudni illik.

 

A magyarországi sorozatot szerkesztő Barkóczi András jelentős érdeklődésre számít; szavai szerint a kismonográfiák a szakirodalmat megrostálva, emészthető formában és terjedelemben mutatják be a legfrissebb kutatási eredményeket.

Az első negyedévben három kötet lát napvilágot.

Az Egyesült Államokban, továbbá Németországban és Franciaországban is megjelentetett brit sorozatból az Európa Könyvkiadó az idén további két kötet megjelentetését tervezi: Karen Armstrong volt amerikai apáca az iszlám rövid történetéről szóló, illetve Michael Stürmer német kutató A német birodalom, 1871-1919 című művét.

A kiadó távlati tervei között szerepel, hogy a már több tucat kötetet felvonultató brit sorozatból magyarra fordíttatják Hans Krügernek a katolikus egyház történetéről szóló friss művét is. Barkóczi András azt is elképzelhetőnek tartja, hogy magyar szerzők történelmi tárgyú műveit is kiadják, amelyek talán az eredeti brit sorozatban is megjelenhetnek.

 

MTI alapján

 

vissza Vissza a kezdőlapra