2004. február 17. kedd 23:38

A hazug embert könnyebb utolérni, mint a sánta kutyát

 

Medgyessy és a fiatal tehetséges gazda esete

 

A Medgyessy pályafutás eddigi mélypontjának tekinthető beszédben a következőket hallhattuk: "Tavaly a mezőgazdaság beruházásai 30 százalékkal, a gépek vásárlása 80 százalékkal nőtt. Erre hosszú évek óta nem volt precedens. Mi ezt akarjuk folytatni a következő években. Fiatal, jól képzett gazdák juthatnak lehetőséghez. Olyan nagyszerű emberek, mint például egy újlengyeli gazda, akivel a tavalyi aszály idején volt szerencsém megismerkedni, aki látja, nem búslakodni kell, hanem előre menekülni a bajból, segíteni kell magunkon, és akkor, ahogyan mondani szokás, az Isten is megsegít." A számítógép korában nem olyan nehéz megtalálni ennek a történetnek a leírását. A Magyar Hírlap 2003. július 10-i számában  beszámolt a kormányfő Újlengyelben tett látogatásáról. Ha valaki nem tette volna el családi irattárába ezt az örökbecsű írást, most kikeresheti a lap internetes kiadásának archívumából.

 

A Magyar Nemzet szemfüles riportere meg is kereste az illetőt. Nem volt könnyű dolga, hiszen a gazda nem tartózkodott otthon. Cegléden vett részt a gazdatüntetésen. Most a következőket mondta a Magyar Nemzetnek:  „Alapelvem, hogy segíts ember magadon, az Isten is megsegít, de minden hiába, amint kidugom a fejem a vízből, rögtön visszanyomnak a víz alá. Minden sertésre ráfizetek, van, amelyikre csak ötezer forintot, van amelyikre tízet. Az Isten és én már mindent megtettünk, de segítséget sehonnan nem kapunk."

 

Nos, ezek azok a lehetőségek, amelyekhez hozzájuthatnak a magyar gazdák Medgyessy országlása alatt. Ráadásul ami eddig volt, az a Kánaán, legalább ahhoz képest, amit Draskovics készít a gazdáknak és mindannyiunknak. Csoda-e, hogy kint vannak az utakon?

 

 

vissza Vissza a kezdőlapra