2004. január 06. kedd 22:13

 

Az amerikai nagykövetség közleménye

 

 

Az Amerikai Nagykövetség Konzuli Osztálya tájékoztatja az érdeklődőket az új, elektronikus úton (on-line) kitölthető amerikai vízumkérelmezési lehetőségről. Azok a személyek, akik elektronikus úton kitöltött, amerikai nem-bevándorló vízumkérelmet nyújtanak be, 2004. január és február hónapban előzetes időpontkérés nélkül folyamodhatnak vízumért.

    Azok a személyek, akik elektronikus úton töltik ki a vízumkérő űrlapot, meggyorsítják vízumkérelmük elintézését. Az elektronikus úton kitöltött vízumkérelem gyorsabb konzuli elbeszélgetést és rövidebb várakozást eredményez. A gyorsabb és kényelmesebb ügyintézés érdekében a következőket kell tennie:

    1) látogasson el a következő honlapra:
http://evisaforms.state.gov
    2) töltse ki a DS-156-os vízumkérő lapot angolul
    3) nyomtassa ki a vízumkérő űrlapot (személyenként 3 oldal)
    4) a konzuli interjúra hozza magával a kitöltött és kinyomtatott vízumkérő lapot, az útlevelét, a kezelési költség befizetését igazoló banki bizonylatot, fényképet és a kísérő okmányokat.

    Ezeket a vízumkérelmeket 2004. január és február hónapban hétfőn, kedden, szerdán és csütörtökön reggel 7:30 és 10:30 között nyújthatja be előzetes időpontkérés nélkül a konzuli osztályon. (A nagykövetség amerikai ünnep miatt zárva lesz január 19-én és február 16-án.) Amennyiben 2004. január és február hónapban bemutatja a kinyomtatott vízumkérő űrlapot a nagykövetség bejáratánál, előzetes időpontegyeztetés nélkül bejöhet konzuli elbeszélgetésre. 2004. márciusától azonban ezeknek a vízumkérelmeknek a benyújtásához is időpontot kell kérni az időpont-szolgáltató telefonszámon - ám az elektronikus vízumkérelmet benyújtók előnyt élveznek, valamint vízumkérelmük intézése is gyorsabban történik.

    A vízumkérő űrlap elektronikus úton történő kitöltésével kapcsolatos kérdéseire a fenti honlapon találhatja meg a válaszokat. A vízumkérelem benyújtásával kapcsolatos további tájékoztatót keresse a nagykövetség honlapján:
http://www.usembassy.hu.

Országos Sajtószolgálat

vissza Vissza a kezdőlapra