Megjelent: 2008.12.10. 19:26:37

Hahota

Nem is rendőrvicc

- Miért most váltotta le Medgyessy László Csabát?
- Mert csak januárban értette meg, amit az ellenzék október óta mond: nagy az államháztartás hiánya.

 Innen jut eszünkbe a gyilkos poén című régi vicc. Egy embert perbe fognak, mert egymás után három barátja, akinek épp egy viccet mesélt, a viccet meghallva élesen felnevetett, összeesett és meghalt. A vádlott elismeri, hogy viccének "gyilkos poénja" van, de mást nem vall be, amivel megölte volna barátait. A furcsa viccet pedig senkinek nem volt hajlandó elmesélni, mert nem akarta, hogy még valaki meghaljon. Mivel barátai halála egyértelműen a vádlottal kapcsolatosak voltak, ő pedig a fenti utaláson túl nem tudott magyarázatot sem adni a három halálesetre, megátalkodottságát súlyosbító körülménynek vették és halálra ítélték.

A bakó, mielőtt felakasztotta volna, megkérte: neki gyorsan mondja el a viccet. Megtette, a hóhér élesen felkacagott, majd meghalt. Ez másnap megismétlődött egy másik hóhérral is. A jelenetnél ott volt egy rendőr is. Odament, meghallgatta viccet, vállat vont, majd felhúzta az elítéltet.

Négy hónap múlva a bíró döbbenten olvasta az újságban: X.Y. rendőrtiszt tegnap a villamoson hirtelen élesen felnevetett, majd meghalt. Úgy látszik most értette meg - mondta.
Gondoljátok meg: van érdemi különbség az szt. rendőr és a nem szt. rendőr között?

Korábbi humoros oldalaink:

Derül, derülj (h)arcoskám
Viccek

Képes-rajzos
Fizika vizsga
A nagy politikus élete a halál után
Sokat igyunk, vagy keveset?
Megvilágosodtam
Mi a windows?
Könnyedén

vissza Vissza a kezdőlapra