2004. április 27. kedd 21:27

 

Áder János ezúttal a Népszabadság ellen nyert pert

 

A Fővárosi Ítélőtábla kedden jogerős ítéletben marasztalta el a Népszabadság című napilapot, mert megsértette Áder János jóhírnévhez fűződő személyiségi jogát a "Kulcsár kulcsai, Fejezetek egy brókerház életéből - Ki tudja, mi folyik ott?" című cikkben Áder János képmásának feltüntetésével, a politikai elit és a "brókerbotrány" kapcsolatának feltételezésével olyan hamis látszatot keltett, mintha Áder János személye összefüggésbe hozható lenne egyes jogellenes cselekményekkel.

 

Közlemény

A mai napon a Fővárosi Ítélőtábla ítéletet hirdetett Áder János felperesnek a Népszabadság Kiadó Rt. alperes ellen indított személyiségi jogi perében.

 

A bíróság megállapította, hogy a Népszabadság Kiadó Rt. megsértette Áder János jóhírnévhez fűződő személyiségi jogát, amikor a Népszabadság 2003. augusztus 2-i számában, a "Kulcsár kulcsai, Fejezetek egy brókerház életéből - Ki tudja, mi folyik ott?" című cikkben Áder János képmásának feltüntetésével, a politikai elit és a "brókerbotrány" kapcsolatának feltételezésével olyan hamis látszatot keltett, mintha Áder János személye összefüggésbe hozható lenne egyes jogellenes cselekményekkel.

 

A bíróság az alperest a további jogsértéstől eltiltotta, és kötelezte arra, hogy az ítélet rendelkező részét tegye közzé a Népszabadságban, továbbá nem vagyoni kártérítés megfizetésére kötelezte alperest. Az ítélet jogerős.

 

Budapest, 2004. április 27.

 

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség
Országgyűlési Képviselőcsoport
Sajtóiroda

fideszfrakcio.hu

vissza Vissza a kezdőlapra