2004. május 14. péntek 22:22

 

Draskovics munkában: három hónap alatt duplájára nőtt az államháztartás hiánya

 

Draskovics Tibor, közvetlenül hivatalba lépését követően tett ígéretet arra, hogy haladéktalanul lépéseket tesz az államháztartási hiány csökkentése érdekében. Három hónapos tevékenységének köszönhetően azonban nem hogy csökkent volna, de több mint a duplájára nőtt az államháztartás hiánya, 218 milliárdról 547 milliárdra. A drasztikus hiánynövekedés miatt a napokban már az Európai Unió is jelezte nemtetszését a magyar pénzügyi kormányzat felé - figyelmeztet a Fidesz frakcióelnökségének közleménye.

 

 

A Medgyessy-kormány kiszámíthatatlan gazdaságpolitikájának következtében, a miniszterelnök személyes ígéretét is megszegve a kormány tegnap úgy döntött, hogy Magyarország csak 2010-ben csatlakozik az eurozónához, ami összesen több mint 1000 milliárd forint veszteséget jelent hazánknak. Mindezek után több mint érdekes a szocialista frakció mai lelkesedése az újonnan bejelentett, sokadik kampányízű gazdasági program iránt.

 

Kétségtelen, a szocialistáktól nem áll távol, hogy ha nem tudják megoldani az embereket érintő problémákat, akkor minden alapot és elképzelést nélkülöző hosszú távú programok tervezésébe, légvárak építésébe kezdenek. Ezeknek azonban sajnos már ismerjük a sorsát.

 

A Fidesz ezért újfent felszólítja a kormányt és a szocialista frakciót, hogy a folyamatos ígérgetés helyett foglalkozzanak a ma problémáival, és találjon megoldást a bizonytalanságban tartott nyugdíjasok, kis- és középvállalkozások, gazdák és munkások mindennapi gondjaira.

 

Frakcióelnökség

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

 

vissza Vissza a kezdőlapra