2004. április 25. vasárnap 22:11

 

Új hullámokon a Duna TV

 

Európa-hajó indul Bécsből Budapestre, élőben

 

Az új arculat bemutatója a Balaton 1 nevű hajón

Napjainkban már minden, magára valamit is adó televízió két-három évente átszabja arculatát, képi stílusát. A médiavilág, a közönség, de a hirdetők is igénylik, elvárják a folytonos megújulást, a cseppnyinél olykor jelentősebb korrekciót. Néhány nap múlva a Duna TV is megújul: látványosabb és karakteresebb, ugyanakkor a médium értékközvetítő jellegét, kulturális szerepét az eddiginél kifejezőbben láttató képekkel, spotokkal köszönti az új – kibővült – Európát.

Persze, a nagy átalakulás nem érintette a legfontosabb elemeket, így a Duna Televízió klasszikusnak nevezhető logója, no és a jellegzetes hullámforma megmaradt, sőt még a korábbinál is nagyobb szerepet kapnak az említett motívumok. Mint Borsány András stratégiai igazgató nyilatkozta: a képernyőn ezután a három bevált alapszínhez társulnak majd a természetes színek. Ez a képi világ azonban mentes lesz a mostanában divatos virtuális megoldásoktól, animációktól.

Borsány András kiemelte: a Duna TV tartalom és forma tekintetében is meg kell feleljen az eredeti, egykor az alapító okiratba „vésett" kívánalmaknak, elvárásoknak, vagyis a határon túl élő magyarok szemében is hiteles csatorna kell maradjon, ám az általános közszolgálati csatorna-jelleghez úgyszintén igazodnia, idomulnia kell. Mindehhez, egyáltalán az új képi világ megteremtéséhez méltó partnert sikerült találni. A brit Kemistry cég ugyanis a tradíciókhoz és a modern kívánalmakhoz egyaránt illő arculatot tervezett. Az angolok egyébként azelőtt olyan csatornáknak végeztek hasonló munkákat, mint a BBC, a ZDF, a National Geographic, a Sat1. Legutóbb a norvég és a holland közszolgálati televíziók arculatát is ők készítették.

A stratégiai igazgató a megújuló arculatról szólva kiemelte: minden kulcsfontosságú műsorblokk – így az időjárás, a híradó, az Indul a Nap!, a Heti Hírmondó vagy a Kalendárium – arculata jelentősen megváltozik. Egyes programok, produkciók előtt azonosító főcímeket lehet majd szemrevételezni. Életképekkel, aprómozikkal szintén nap mint nap előáll majd a csatorna. Olyan snittek kerülhetnek adásba, amelyek megmutatják, milyen az élet Magyarországon s a Kárpát-medencében. A közeljövőben úgynevezett saját promociós anyagokból is több lesz. A stratégiai igazgató szerint ugyanis, a mai zsúfolt médiapiacon a nézőket segíteni kell a jobb eligazodásban.

Az Európai Unióhoz való csatlakozás alkalmából elindul a Balaton 1-es nevű hajó, mely Bécstől Budapestig élő adással és stúdióbeszélgetésekkel mutatja be a városok és emberek életét a nagyérdeműnek. Az Európa-hajó április 30-án Bécsből indul, majd Pozsonyon, Esztergomon, Neszmélyen és Komáromon át, május elsején érkezik Budapestre. A szokatlanul hosszú, elő műsorban stúdióbeszélgetéseket, összeállított dokumentumfilmeket láthatnak a nézők. Ezzel egy időben a hajón az érintett városból, térségből, és országból az ottani ismert közéleti szereplőkkel, művészekkel valamint énekesekkel rendszeres beszélgető műsorokat hallhatnak a nézők.
 

forrás: erdely.ma

vissza Vissza a kezdőlapra