2004. április 24. szombat 23:37

 

Értékek Európája

 

Fenti címmel tart konferenciát a hétvégén a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Justitia et Pax Bizottsága, az OCIPE Magyarország, a Faludi Ferenc Akadémia és az UCESM Budapesten, a Magyar Kultúra Alapítvány Szentháromság téri épületében. A tanácskozást támogatja a Hanns-Seidel Alapítvány. Ugyanerről a témáról az említett szervezetek testvérszervezetei Varsóban és Brüsszelben tartanak konferenciát.

A hazai rendezvény célja, hogy az értékrendek közötti különbségek és hangsúlyeltolódások tudatosításával segítséget nyújtsanak a polgároknak az európai parlamenti választások előtt a döntéshozatalban. A pénteki napon előadást tartott Juliusz Janusz címzetes érsek, apostoli nuncius, Jelenits István piarista, teológiai tanár, Goják János teológiai tanár, a Justitia et Pax Bizottság főtitkára, Harmathy Attila alkotmánybíró. A tanácskozást Nemesszeghy Ervin jezsuita provinciális nyitotta meg.

 

Az előadásokat követően Mayer Mihály pécsi megyéspüspök, a Justitia et Pax Bizottság elnöke szentmisét mutatott be a budavári Mátyás-templomban.

MK

vissza Vissza a kezdőlapra