2004. április 14. szerda 21:40

 

Kopogtató-cédula kitöltése

 

Az Európa Uniós választás, az eddig megszokott módon, az ajánlószelvények gyűjtésével kezdődik. Az eltérés abban van csupán, hogy jelen esetben nem települési, vagy országgyűlési egyéni választókerületenként történik az ajánló szelvények leadása, hanem országosan az Országos Választási Irodánál.

Az összegyűjtött ajánlószelvényeket legkésőbb május 10-ig  a Fidesz Központi Hivatalba kell eljuttatni! (1088. Budapest, Szentkirályi u. 18.)

 *******

Az előző választások tapasztalata alapján az ajánlásgyűjtés folyamán gyakran felmerülő kérdésekkel kapcsolatban az alábbiakra szeretnénk felhívni a figyelmet:

1.) A névjegyzékbe történő felvételről szóló értesítőt az ajánlószelvénnyel együtt 2004. április 13. és április 16. között kell megküldeni a választópolgároknak a választási irodáknak.

2.) Az ajánlószelvényeken mindenképpen az alábbi adatoknak szerepelnie kell, hogy érvényesnek elfogadják.

            -a választópolgár neve,

            -a választópolgár címe

            -a választópolgár személyi azonosítója,

            -a választópolgár által ajánlott jelölő szervezet teljes, vagy rövidített neve.

3.) A Fidesz ajánlásakor a következőt kell feltüntetni ajánlott jelölő szervezetként:

Fidesz – Magyar Polgári Szövetség
vagy rövidített névvel:
 Fidesz, vagy Szövetség

A Fidesz választási szövetséget kötött a Fidelitas, az MKDSZ, a KDNP, a Kisgazda Polgári Egyesület és a Lungo Drom szervezetekkel, ezek a szervezetek önálló listát nem állítanak,  képviselőiket a Fidesz a Szabad Európa Listán szerepelteti. Ezért ezen szervezetek tagjainak és szimpatizánsainak is a Fideszt kell feltüntetni az ajánló cédulán.

4.) A választópolgár személyi azonosítója megtalálható az értesítőn, a régi személyazonossági igazolványokban, a régi Taj kártyán.

5.) Az ajánlószelvényt javítani úgy lehet, hogy a választópolgár azt aláírásával hitelesíti.

6.) Az ajánlószelvényt a választópolgár kérésére az aláírás kivételével ki lehet tölteni.

7. ) Amennyiben valaki nem kapott értesítőt, és, vagy ajánló szelvényt az a névjegyzékből való kihagyás 2004. április 14-től április 21-én 16.00 óráig kifogást nyújthat be a helyi választási iroda vezetőjénél.

 *******

A kitöltés megkönnyítéséhez alábbiakban egy minta ajánló szelvény látható:

 

vissza Vissza a kezdőlapra