2004. május 25. kedd 21:30

 

Mátrai Márta nyílt levele Medgyessy Péterhez

 

Mátrai Márta: "Nem csak gorombaságra ragadtatta magát ekkor, hanem a már beismert tényeket is eltagadni igyekezett: a százmilliós szerződés tényét is cáfolta."
 

Medgyessy Péter
Miniszterelnök
Magyar Köztársaság

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Mélyen felháborítottak a parlamentben személyemet sértő szavai. Hétfői interpellációmra adott válaszában többször hazugnak nevezett. Ezzel képviselői és női mivoltomban is megsértett, kioktatott - mindezt e nyílt levélben is kikérem magamnak.

Képviselőként nem csak jogom, hanem kötelességem is a hatalom birtokosait kérdeznem, számon kérnem. Ezzel bíztak meg a választók. Ennek a kötelességemnek tettem eleget, amikor az Ön fia cége és a Matáv közti lobbi-szerződés visszásságait tártam fel.

Miniszterelnök úr akkor vesztette el a fejét, amikor elhangzott a kérdés: milyen összefüggés van a fia cégének adott megbízás és a Matávnak a kormány által biztosított adókedvezmény között? Nem csak gorombaságra ragadtatta magát ekkor, hanem - valószínűleg indulatosságának következtében - a már beismert tényeket is eltagadni igyekezett: a százmilliós szerződés tényét is cáfolta.

A Matáv és a fia cége közti szerződés léte azonban tény, annak létezését a Matáv is és az Ön fiának cége is elismerte. A Matávnak adott kormányzati adókedvezmény is tény, az erről szóló kormányhatározat megjelent a Miniszterelnöki Hivatal által kiadott Határozatok Tárában.

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Megértem, hogy édesapaként küzd a védhetetlen helyzetbe került fiáért. Ezt megértem és elfogadom. De arra kérem, csak a gyermekéért, és ne annak kormányzati befolyásból gazdagodó lobbi cégéért folytasson küzdelmet. A családapai beszélgetésekhez sok türelmet és bölcsességet kívánok, és egyben képviselői méltóságom államférfihoz méltó megbecsülését kérem.

Mátrai Márta
Országgyűlési képviselő
Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

 

 

MTI

vissza Vissza a kezdőlapra