2004. június 14. hétfő 09:25

 

A MAGYAR SZOCIALISTA PÁRT ELVESZÍTETTE
TÁRSADALMI TÁMOGATOTTSÁGÁT
 

Miközben az MSZP fölött aratott fölényes, imponáló választási győzelem kihírdetéséről hajtok hazafelé a Duna partján, a Kossuth Adón megszólal a szavazók társadalmi támogatottságát elveszítő Magyar Szocialista Párt elnöke, Kovács László.
A higgadt, okos, közszolgálatiságot példaadóan megvalósító Boros Péter riporter azt kérdezi nevezett pártvezértől: szerinte mi az oka a vereségnek?
Az elnök először megtévesztően igaz választ ad: a FIDESZ több szavazatot kapott.
Ám nyomban megmagyarázza, ez az eredmény egyébként nem 12:9, hanem 11:11, illetve 12:12, ha jól belegondolunk.
Az igazi oka a vereségnek egyrészt a Fidesz füllentő-agresszív kampánya, a másik pedig az, hogy Orbán Viktor elnök nem volt hajlandó vele leülni vitázni. Mert ha igen, akkor a választók bizony - (mondom néktek...) megtudják, a FIDESZ hazudik, folyamatosan valótlanságot állít s ha pedig megtudják, akkor aligha szavaznak rájuk ( a hazugokra : a szerk.) az emberek. Ez hát a vereség oka.
( Lám, milyen egyszerű.)
Kovács Lászlónak mindehhez volt bátorsága, amely azonban egy pillatara bizony meginogni látszott.
A riporter ugyanis kérdésében idézte a várakozó MSZP káderek nem is csendesen, lassan odamondott véleményét: ha nem csináltuk volna ezt az agresszív kampányt, akkor tán nagyobb lett volna az esély a győzelemre.
Kovács ebben a pillanatban új erőre kapva, felcsattanva emlegeti a FIDESz folyamatos hazugságáradatát, aztán azt az agresszív kampányt, amelyet folytattak, például megvertek egy MSZP aktivista hölgyet, aki rendőrért kiáltott. Csoda, ha ilyen esetben hangosabban emeljük fel szavunkat - vág vissza ez a beszélőgéppel is verseny- és piacképes, csúfos bukást éppen megérő pártelnök:
Egyetlen egyszer adtunk fel olyan hirdetést, amelyben füllentéssel, amelynek a hazugság szinonímája -vádoltuk a FIDESZT, és valóban füllentett, folyamatosan és agresszív stílusban- és mondja, mondja ez a szerencsétlen ( nálam ) bukott Kovács László; mondja, folytatja, véget nem érően ontja a szavakat, ismétel, vádol, miközben persze tudom, menekül a felelősség elől, mert az a FIDESZ képes volt ilyen agresszíven, meg nem torpanva...-és nincs vége.
Persze talán vége lesz már- egyszer.
Remélhetőleg a MAGYAR Szocialista Pártban is akadnak olyan jobb érzésű, igazi baloldaliak, akik megelégelik a Roosner, Silverstein, Werber által hozott idegen szocializációjú, agressziótól folyamatosan sütő, rekedtre üvölttetően szánalmas kormánypolitikát, azt, amely elfordította kádereiket; Felismerve saját, szocialistának ironizált, politikai pincérkormányát, annak miniszterelnökét, aki megmeri tenni Sopronban, miután elvitette az ellene hangot, kicsit keményebb hangot hallató ellenvéleményű embert, embereket, szóval utána a rendőrverést megúszók felé fordulva beintett az elesetteknek..!
Micsoda emberek ezek, akik a valóságot azonnal hazugsággá formálva ezt szűk, kicsi tudatukban feldolgozva saját hazugságaikat valóságként fogva fel nyomban támadásba lendülve hazudnak, vezetik félre ezt a jobb sorsra érdemes, sokat szenvedett magyar népet, a munkásokat, a perifériára kerülteket, a nyugdíjasokat, a megvacsoráztatott, de mégis éhen hagyott cigányokat, áldozataikat, a szocializmus és a globalizmus elesetteit, meg azt a becsületes réteget, amely szintén nélkülözve inog a lecsúszás nagy trapézán, mint az artista.
Ám erkölcsi tartása okán naponta mégis megkapaszkodva elkezd gyanakodni. Igaz-e, amit a nagytőke pártja, amely nem szocialista, nem szociáldemokrata, nem munkáspárti, hanem semmit érő kétirányú bróker-érdekérvényesítő mond , üzen harsányan neki?
2004.június 13-a óta pontosan tudják, nem igaz.
Hogy aztán ebből mikorra válik lávaszerű, ellenállhatatlanul hömpölygő folyam, talán azt is sejtik.
A tudatukban már ott rejtőzik: nem, ezt a kíméletlenül hazudó, antiszemitázó-fasisztázó, más politikai erőkben bízókban félelmet keltő, kizsákmányoló, behízelgően idegeneket szolgáló pártot soha többé nem szabad támogatni szavazataikkal.
S ha mindezt s még ennél is többet felismerve kimondják: elég volt, akkor következhet be a vég.
A baloldali értelmiség se tűrheti sokáig. Amint anyagi és egzisztenciális érdekei sérülnek, a mostani vereség igazi okát ők sem a FIDESZ MPSZ-ben keresik majd.
Hanem a megtévesztően és irritálóan - mint Bandúr László "éneke"- hamis szirénhangokat elhessegetve kiűzik a gonoszt a lelkükből. Azt a sátáni szellemet, amely megbabonázva őket túszként tartotta eddig, a csúfos, szánalmas vereségig.
S akkor következik be a nagy összeroppanás, amely aligha teszi alkalmassá még a papíron meglévő minimális előny megtartására se az MSZP-t.
A 2006-os választásig aligha áll fel e rájuk homályt borító csapás után a Magyar Szocialista Párt.
A magyar társadalom elnyomásban és ígéretekben szocializálódott hívei remélhetőleg felismerik, micsoda játékszerré alacsonyítják le, emberségükben, méltóságukban mélyen megalázva őket az ékesszólók, a múlt - eme dőzsölő, számlagyárosai, brókerfedezői- hatalomvágyó kísértetei !
A pontosság kedvéért, tiszta szívből gratulálva Orbán Viktornak, munkatársainak s a magyar népnek, idézem a szavazás eredményeit.
Nem 11: 11, nem 12: 12...

 

M.Szabó Imre

 

AZ EURÓPAI PARLAMENT TAGJAINAK VÁLASZTÁSA
2004. június 13.

Tájékoztató adatok az Európai Parlamenti választás összesített eredményéről

A listát állító párt(ok) neve Megszerzett
szavazat % mandátum
FIDESZ-MAGYAR POLGÁRI SZÖVETSÉG 1 453 138 47,41 % 12
MAGYAR SZOCIALISTA PÁRT 1 051 624 34,31 % 9
SZABAD DEMOKRATÁK SZÖVETSÉGE 236 603 7,72 % 2
MAGYAR DEMOKRATA FÓRUM 163 480 5,33 % 1
MAGYAR IGAZSÁG ÉS ÉLET PÁRTJA 71 996 2,35 % (5 % alatti lista)
MUNKÁSPÁRT 56 114 1,83 % (5 % alatti lista)
MAGYAR NEMZETI SZÖVETSÉG 20 198 0,66 % (5 % alatti lista)
SZOCIÁLDEMOKRATA PÁRT 12 178 0,40 % (5 % alatti lista)

 

 

vissza Vissza a kezdőlapra