2004. június 22. kedd 22:37

 

Orbán Viktor: Radikálisan új helyzet van a közéletben

 

A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség nem zárkózik el az előrehozott választásoktól sem - közölte Orbán Viktor egy kedd esti rádióműsorban.

 

Az Szövetség elnöke arra a kérdésre, hogy a Fidesz is előrehozott választásról beszél-e, mint a Munkáspárt elnöke, a Magyar Rádiónak adott interjújában azt válaszolta: "mi egy kicsit más következtetéseket vontunk le, bár nem zárkózunk el természetesen egy, az elnök úr által javasolt előrehozott választástól sem".

Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke az európai parlamenti választások éjszakáján kijelentette: ilyen nagyarányú Fidesz-győzelem esetén az ország stabil kormányzása "csak előrehozott parlamenti választásokkal biztosítható". Az EP-választáson a Fidesz 12, az MSZP 9, az SZDSZ 2, az MDF egy mandátumot szerzett. Orbán Viktor értékelése szerint "radikálisan új helyzet van a magyar közéletben". Kiemelte, hogy a legszervezettebb, a legmélyebb beágyazódottsággal rendelkező politikai közösség ma nem az MSZP, hanem sokkal inkább a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség. Tölgyessy Péter fideszes képviselő, volt SZDSZ-elnök azon kijelentéséről, miszerint az elmúlt három választás Magyarországon mindig Orbán Viktorról szólt, azt mondta: "ez egy tévedés". A választás mindig az országról, az emberek előtt álló lehetőségről szól, arról, mihez tudnak saját életükkel kezdeni. Aki azt gondolja, hogy nem erről szól, félreérti a magyar közéletet - jelentette ki a Fidesz elnöke. A közéletben szerepelni alázatot igénylő szolgálat, ahol a személy sohasem tolakodhat az ország problémái elé - mondta Orbán Viktor.

 

MTI - fideszfrakcio.hu

vissza Vissza a kezdőlapra