2004. április 15. csütörtök 22:16

 

Orbán: Nehéz idők következnek

 

Orbán Viktor szerint a szocialisták provokálni fognak és "háborút akarnak indítani. Ha a jobboldal hívei nem akarnak hasonló eszközöket alkalmazni, akkor legyen elég lelki erejük saját erkölcsi normáik követéséhez.

 

"Kormányzati eredmények és tevékenység helyett, valójában gyűlöletre, megosztásra építik saját hatalmi számításaikat" – mondta.

 

Ron Werberre utalva úgy fogalmazott: talán nem a véletlen műve, hogy melyik kampánytanácsadó melyik párttal köt szerződést. Mint mondta, lehet, hogy a szocialisták talán régebben is gondolkoztak arról, hogy így kell vívni egy választási hadjáratot.

 

A Fidesz elnöke szerint meg kell védeni az emberek nyugalmát és világossá kell tenni, még akkor is, ha az ellenfél másként gondolja, hogy Magyarországon a választás nem háború, hanem kiélezett versengés.

 

"Minden eszközt megragadunk, hogy a törvénysértéstől eltántorítsuk őket" - mondta Orbán Viktor.

 

A Fidesz nevében követelte, hogy a szocialisták hozzák nyilvánosságra azt a szerződést, ami "a külföldről ideérkezett kampányfőnök és az MSZP között van". Azt is szorgalmazta, hogy az MSZP hozza nyilvánosságra 150-160 aktivistája nevét, akik "kampánykiképzéseiken" részt vettek.

 

A költségvetés módosítását célzó petíciójukkal összefüggésben Orbán Viktort elmondta, hogy már 250 ezer aláírás gyűlt össze. Hangsúlyozta, a petícióval nem népszavazást akarnak "kicsikarni", hanem annak pontjait költségvetési módosításokká alakítani.

 

A Fidesz elnöke azt mondta, ha egymillió aláírás összegyűlik, a kormánynak tennie kell valamit és figyelembe kell vennie a petíció pontjait.

 

A Munka, otthon, biztonság címet viselő aláírásgyűjtéssel a tartós gyógyszerár-csökkentés mellett a privatizáció leállítását, a lakástámogatás korábbi rendszerének visszaállítását és a gazdák nagyobb támogatását követelik, valamint azt, hogy az energiaár-emelés ne haladja meg az évi öt százalékot.

 

A Fidesz május 9-én Budapesten indítja európai parlamenti választási kampányát.

 

 

vissza Vissza a kezdőlapra