2004. június 20. vasárnap 21:46

 

Orbán Viktor munkára buzdított a választási értékelésen

 

Az alacsony részvétel miatt az európai parlamenti (EP-) választás eredményéből nem lehet egyértelműen következtetni a 2006-os országgyűlési voksolás kimenetelére. Ez a siker megalapozhatja a következő választási győzelmet, de csak akkor, ha a Fidesz helyi aktivistái eljutnak minden szavazópolgárhoz, akit eddig nem sikerült elérni.

 

Folytatni kell a kapcsolatépítést az emberekkel minden településen, nem szabad megelégedni a vasárnapi választási eredménnyel - így összegezhető a Fidesz szombati választókerületi értekezletén elhangzott értékelés.

A zártkörű tanácskozáson Orbán Viktor pártelnök köszönetet mondott minden aktivistának és a szövetséges szervezeteknek.

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy a dicséret mellett szó esett arról is, hogy az alacsony részvétel miatt az európai parlamenti (EP-) választás eredményéből nem lehet egyértelműen következtetni a 2006-os országgyűlési voksolás kimenetelére. Ez a siker megalapozhatja a következő választási győzelmet, de csak akkor, ha a Fidesz helyi aktivistái eljutnak minden szavazópolgárhoz, akit eddig nem sikerült elérni. A személyes kapcsolatépítést tekinti továbbra is a legfontosabb stratégiai elemnek, erre kérte a választókerületi elnököket is.

Orbán Viktor a rövid nyári szabadság után intenzív munkát vár a helyi vezetőktől, akiknek szavazókörökre lebontva értékelniük kell az EP-választás eredményeit. Kérdésként felvetődött, hogy kiket jelöljenek Sopronban és Szécsényben az időközi parlamenti választásra, de egyelőre nincs döntés a személyekről.

Mint ismert, Szájer Józsefnek és Surján Lászlónak le kell mondania mandátumáról, mivel az uniós törvényhozásban folytatják politikai pályafutásukat.

 

Kis Ferenc -mno

vissza Vissza a kezdőlapra