2004. május 24. hétfő 23:41

 

Nemzeti Petíció: a kormány az Alkotmánnyal is szembemegy

 

A kormány tárgyalni sem hajlandó több mint egymillió ember akaratáról; a kérések, javaslatok megfontolásától, mérlegelésétől is mereven elzárkózik. A kormány magatartása mélyen ellentétes Magyarország Alkotmányával, amely szerint: "A Magyar Köztársaságban mindenkinek joga van arra, hogy egyedül vagy másokkal együttesen írásban kérelmet vagy panaszt terjesszen az illetékes állami szerv elé."

 

A demokrácia súlyos megsértésének tartom azt, ami a Nemzeti Petíció ügyében ma az Országgyűlésben történt. A kormány tárgyalni sem hajlandó több mint egymillió ember akaratáról; a kérések, javaslatok megfontolásától, mérlegelésétől is mereven elzárkózik. A kormány magatartása mélyen ellentétes Magyarország Alkotmányával, amely szerint: "A Magyar Köztársaságban mindenkinek joga van arra, hogy egyedül vagy másokkal együttesen írásban kérelmet vagy panaszt terjesszen az illetékes állami szerv elé."


A Parlament pártjai nem hagyhatják figyelmen kívül azt a tényt, hogy az emberek alkotmányos jogaikkal élve kéréssel fordulnak a kormányhoz. Ez példátlan az újkori demokráciánk történetében. Medgyessy Péter kormánya semmibe vette a demokrácia íratlan és írott szabályait.

 

A Fidesz elnöksége olyan súlyosnak ítéli meg a helyzetet, hogy a holnapi napra a további teendők meghatározása érdekében rendkívüli elnökségi ülést hív össze.

 

Pokorni Zoltán
a Szövetség alelnöke

Budapest, 2004. május 24.
 

 

vissza Vissza a kezdőlapra