2004. április 29. csütörtök 21:45

 

Schmitt Pál: a Fidesz elkötelezetten etikus kampányt kíván folytatni

 

Csak együtt sikerülhet - hirdeti a Fidesz új választási plakátja, amelyet Schmitt Pál mutatott be csütörtöki sajtótájékoztatóján, Budapesten. "A bizalom szimbóluma, hogy csak együtt sikerülhet" - jelentette ki a Fidesz európai parlamenti listájának vezetője. A legfontosabb üzenet, hogy ugyan a június 13-i választás alapján 24 magyar képviselő megy Brüsszelbe dolgozni, de tízmillió ember itthon marad, és az erőfeszítés a tízmillió ember boldogulásáról kell, hogy szóljon. Szavai szerint nem mindegy, hogy mennyien kerülnek be az Európai Néppárt frakciójába, amely várhatóan az újraegyesülés után is a legnagyobb frakciója lesz az Európai Parlamentnek.

 

Schmitt Pál közölte: május elsején a csatlakozás napján a Fidesz mintegy 400 helyen készül rendezvényre, illetve kapcsolódik az önkormányzatok ünnepségeihez. Budapesten a Hajógyári szigeten kétnapos majálist, a Városmajorban kulturális eseménysorozatot rendeznek. Hozzáfűzte: mindenütt folytatják a nemzeti petíció aláírásgyűjtését, amely szándékuk szerint halad, és biztosak benne, hogy meglesz az egymillió aláírás.

Schmitt Pál hangsúlyozta: a kampány első fázisa a bizalomról szól. "Bizalom egymás iránt, bizalom a másik iránt, bizalom Európa iránt, és abban is bízunk, hogy Európa is bízik bennünk, a felkészültségünkben, az erőnkben (...), hogy egyenrangú, jó partnere leszünk 25 ország Európájának.

Hozzáfűzte: "Magyarország a kilencedik legnagyobb országként csatlakozik, a csatlakozó tíz ország közül másodikak vagyunk (...)". A legfontosabb üzenet, hogy ugyan a június 13-i választás alapján 24 magyar képviselő megy Brüsszelbe, illetve Strasbourgba dolgozni, de tízmillió ember itthon marad, és az erőfeszítés a tízmillió ember boldogulásáról kell, hogy szóljon - mondta. Szavai szerint egyáltalán nem mindegy, hogy mennyien kerülnek be az Európai Néppárt frakciójába, amely a közvéleménykutatások szerint az újraegyesülés után is a legnagyobb frakciója lesz az Európai Parlamentnek, így bármilyen döntéshozó folyamatban megkerülhetetlen.

Schmitt Pál hangsúlyozta: a Fidesz elkötelezetten etikus kampányt kíván folytatni. "Tiszteletben tartjuk a választás írott és íratlan szabályait, a választópolgárok felé kizárólag igaz információkat továbbítunk, és június 13-án mindent elkövetünk, hogy választás iránti bizalom meg ne rendüljön, a választások tiszták és mindenki számára megnyugtatók legyenek" - mondta Schmitt Pál.

 

vissza Vissza a kezdőlapra