2004. június 14. hétfő 00:32

 

Schmitt Pál: áttörő siker, óriási győzelem

 

Átütő sikert, óriási győzelmet arattunk - mondta Schmitt Pál, a Fidesz Szabad Európa listájának vezetője vasárnap este az európai parlamenti választások nem hivatalos eredményének kihirdetése után tartott sajtótájékoztatón.

 

Schmitt Pál bejelentette, hogy a Fidesz önmagában több szavazatot szerzett, mint a kormánykoalíció összesen. Elmondta, hogy hamarosan kezdeményezi a többi párt listavezetőjével és a 24 európai parlamenti képviselő mindegyikével, hogy üljenek le, és állapodjanak meg a "nemzeti optimumot" illetően. "Mutassuk meg, hogy nemzetben, hazában gondolkozunk, vegyük fel néha mindannyian a piros-fehér-zöld mackófelsőt" - tette hozzá a politikus.

Schmitt Pál köszönetet mondott mindenkinek, aki "a hosszú futás alatt a Fidesszel futott, és tartotta benne a hitet". A listavezető közölte: a Fidesz sikere annak is köszönhető, hogy
egyedül ez a párt rendelkezik európai programmal.

Nemcsak a Fidesznek, hanem az Európai Néppártnak is nagy győzelem a mai, hiszen a legnagyobb frakciót fogja alkotni az Európai Parlamentben - mondta Szájer József, a Fidesz EP-listájának második helyezettje egy vasárnap esti sajtótájékoztatón, a Fidesz választási központjában. "A Fidesz az egyik legnagyobb nemzeti delegációt fogja adni az Európai Néppártban" - emelte ki a fideszes politikus.

Kiemelte, hogy a Fidesz a 15 milliós magyar nemzet érdekeiért fog küzdeni az Európai Parlamentben és egész Európában, a leghatékonyabb érdekképviselet pedig a legnagyobb frakcióban, azaz az Európai Néppártban valósítható meg. Szájer József kitért arra, hogy a Fidesz a szlovákiai magyarok képviselőivel közösen fog politizálni az európai néppárti frakcióban. Végül bejelentette azt is, hogy a Fidesz kezdeményezésével megalakítják a magyar képviselők csoportját az Európai Parlamentben.

 

vissza Vissza a kezdőlapra