2004. május 25. kedd 21:49

A képviselő postájából!

 

Afids – Asociación para el Fomento de
 la Igualdad de los Derechos Sociales

 

25 de mayo de 2004

 

Tisztelt Képviselő!

 

Szeretném, megkérni, hogy munkája során legyen tekintettel az alábbi, mindennapjainkat befolyásoló folyamatokra. Kérem jelentőségüknek megfelelően kezelje, és tegyen meg minden Öntől telhetőt ezen kérdések rendezése céljából.

 

Támogassa azokat a hazai és nemzetközi törekvéseket, amelyek szembe kívánnak és mernek nézni a világgazdaság új realitásaival, a transznacionális társaságok társadalmi kontrolljának szükségességével!

 

Támogassa a nemzetgazdaságokat veszélyeztető, nemzetközi valutaspekuláció korlátozását! - a spekulációs jövedelmek adóinak növelésével.

A világméretű pénzügyi tranzakciók megadóztatását ( Tobin-adó ) és társadalmi ellenőrzés alá helyezését, a befolyt összeg szociális célú felhasználását!

Valamint, hogy a Magyar Köztársaság is tegyen eleget azon nemzetközi kötelezettségeinek amit ezen a téren vállalt, úgymint az ENSZ Hivatalos Fejlesztési Segélyalapjába való 0.7 %-os nemzeti összterméknek megfelelő hozzájárulás. (GNP 0.7%-a a Harmadik Világ problémáinak enyhítésére)

 

Támogassa a szektorsemlegesség alkotmányos elve jegyében a multinacionális cégek adómentességének és adókedvezményeinek megszüntetését - hazai és világgazdasági szinten egyaránt!

 

Álljon ki az egyre elviselhetetlenebb nemzetközi és országokon belüli egyenlőtlenségeket szülő, a tőke egyoldalú érdekeit érvényesítő, idejemúlt, (neo)liberális gazdaságpolitika elméleti és gyakorlati elképzeléseinek háttérbeszorításáért!

 

 

Tisztelettel,

 

Gregorio Mészáros

 

    -Gazdasági Osztály-

-Departamento Económico-

 

 

Avenida lora y tamayo, edificio don pelayo, local 13 • 38205 • La Laguna •españa

TELÉFONO: +34 922 255289 • FAX: +34 922 254881 Email: afids@webempleo.org

 

vissza Vissza a kezdőlapra